Chiftelute cu legume la cuptor

17 martie 2019Diva in Bucatarie

Chiftelute cu legume la cuptor. Chiftelute cu legume la cuptor, o reteta simpla, usor de pregatit, in care chiftelele se coc in acelasi timp cu garnitura.

Chiftelute cu legume la cuptor, o reteta simpla, usor de pregatit, in care chiftelele se coc in acelasi timp cu garnitura.

Avem aici o varianta sanatoasa pentru a gati chiftelutele, fara a le praji in ulei. Carnea nu se ususca si ramane suculenta, iar la acest lucru contribuie ingredientele adaugate – urmariti pasii din reteta si veti vedea cum se gatesc. Avem aici chiftelute aromate, foarte gustoase ce pot fi mancate atat la pranz cat si la cina, imediat dupa ce au fost gatite, dar sunt la fel de bune si incalzite dupa o noapte petrecuta in frigider.

Sunt persoane care cred ca in cazul in care folosim doar carne de vita in chiftelute acestea vor ramane uscate dupa ce au fost facute in cuptor. Nu am nimic impotriva carnii de porc in chiftelute, dar in reteta aceasta nu avem nevoie, avem suc de rosii si supa, plus lichidul lasat de legume. Avem un fel de tocanita de legume cu chiftelute, iar aranjamentul tuturor in vas m-a facut sa ma gandesc la ratatouille.

Daca vreti sa vedeti si alte retete de chiftelute pregatite de mine, va invit sa accesati acest link.

Chiftelutele cu legume la cuptor sunt atat de bune, incat dupa ce le veti descoperi nu le veti mai gati o lunga perioada pe cele clasice.

Legumele folosite de mine in aceasta reteta (rosii, zucchini si vanata) au un continut mare de apa, asa ca lichidul eliberat de acestea va da un gust tare bun preparatului final.

Eu am ajuns sa le gatesc asa pentru ca timp de o luna nu am voie sa consum prajeli. Trebuie sa tin regim din motive medicale timp de o luna, asa ca in aceasta perioada nu voi avea in meniu nici alimente cu mult ulei, dar nici pe cele de tipul conopida, broccoli, fasole, varza, linte naut, fructe si legume crude, dulciuri (aici nu am rezistat 100% ispitelor).

Am descoperit retete delicioase in ultimile doua saptamani, asa ca regimul acesta nu este deloc un lucru rau.

Multe din retetele pregatite in ultima vreme m-au cucerit, asa ca nu duc deloc dorul preparatelor gatite in baie de ulei.

Daca le pregatiti si va plac nu uitati sa imi trimiteti o poza. O voi publica cu drag. Si daca distribuiti reteta aveti parte de multumirile mele anticipate. Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru chiftelutele cu legume la cuptor:

INGREDIENTE:

(pentru 15 chiftelute)

500 g carne tocata vita

100 g cartof ras fin

70 g paine

1 ceapa medie tocata marunt

2 catei usturoi mari pisati

sare

piper

1/4 lingurita boia dulce

1/4 lingurita chimion pudra

1/4 lingurita pudra scortisoara

1/2 lingurita condiment 7 piper

200 g zucchini

100 g vanata (1/2 vanata mica)

4-5 rosii tip Roma

200 ml suc rosii

200 ml supa clara de vita / supa de pui / apa

100 g faina pentru tapetare

PREPARARE:

Intr-un bol punem carnea tocata, adaugam miezul de paine inmuiat in apa, cartoful ras fin, oul si patrunjelul tocat marunt. Amestecam putin, apoi adauga, usturoiul pisat, sare, piper negru, 7 piper, scortisoara, boia dulce, apoi apa minerala.

Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Formam 15 chiftelute pe care le tapetam usor cu faina. Feliem rosiile, zucchini si vanata, apoi incepem sa le aranjam in forma concentrica randuri de legume si chiftelute. Eu am ales sa incep cu rosiile, am continuat cu zucchini, apoi chiftelute si vinete.

Urmeaza un nou rand de chiftelute, dovlecei si in mijloc rosii. Chiar daca inghesuim putin chiftelutele, in timpul procesului de coacere acestea isi micsoareaza volumul, si vom avea un mic spatiu intre ele.

Peste acestea putem pune otional un ardei iute, fara vene si seminte. Ardeiul folosit de mine era dulce, caci in aceasta perioada nu am voie nimic picant.

Turnam sucul de rosii peste chiftelute si supa de pui (poate fi si supa legume sau chiar putina apa). Acoperim cu un capac care izoleaza termic foarte bine sau invelim vasul in folie de staniol si coacem timp de 30 minute, apoi luam capcul si lasam sa se coaca fara acesta inca 30 minute. Daca legumele au lasat prea mult lichid putem sa mai scurgem din el dupa 10 minute, dar nu total – ar fi bine sa ramana cam pana la jumatatea vasului. Dupa ce vom scoate vasul din cuptor observam ca pana in momentul in care punem masa o parte din lichid este absorbit de chiftele, restul fiind un sos excelent ce le insoti in farfurie alaturi de legume.

Ati vazut mai sus o sectiune de chifteluta. Nu-i asa ca arata tare bine? Moale, zemoasa, in niciun caz uscata, aromata si savuroasa.

Ma gasitisi pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Vainvit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *