fbpx

RETETE RECENTE

PUI CU LEGUME LA CUPTOR – RETETA DIETETICA

March 15, 2019 | CATEGORIA

Reteta dietetica de pui cu legume la cuptor este cea mai buna solutie pentru cei care trebuie sa tina regim alimentar, evitand prajelile si anumite legume care creaza disconfort abdominal.

Reteta de pui gatita dietetic este perfecta atat pentru cei care sunt la regim de slabire, cat si pentru cei care au probleme digestive (gastrita, ulcer, recuperari dupa diverse operatii, sindrom colon iritabil). 

De doua saptamani incerc sa gasesc solutii pentru a evita prajirea in ulei si folosirea unei cantitati foarte mici ulei in procesul de gatire. Avand in vedere faptul ca ma la dispozitie o plaja mai restransa de legume pentru consum timp de o luna, am ales sa gatesc cu cele care imi plac si le-as fi folosit oricum: dovlecei, vinete, morcov, ardei, rosii (fara pielita si seminte –  asa ca am ales sucul de rosii) si ardei.

Mi-am pregatit la pranz o supa clara de pui cu taitei de casa, iar carnea am gatit-o apoi la cuptor cu aceste legume.

Reteta de fata este banala si usor de pregatatit, dar rezultatul este surprinzator de bun si gustos, asa ca am mancat cu pofta si a doua zi.

In general incep retetele prin calirea cepei si a morcovului in ulei incins. De data aceasta am pus 2 linguri de ulei si 150 ml apa peste elegume. Le-am fiert la foc mic, cu capac, pana cand acestea s-au inmuiat si s-au  gatit.

Vinetele le-am taiat felii, le-am sarat si le-am lasat intr-o sita pentru a lasa lichidul amar sa se scurga, apoi le-am oparit 1 minut.

Asa cum spuneam mai sus, pulpele de pui au fost deja fierte intr-o supa. Din acea supa am imprumutat 200 ml de lichid, pentru a avea un sos gustos.

Dar, nu va mai retin atentia si va las sa vedeti care sunt ingredientele de care aveti nevoie si modul de preparare pentru pui dietetic cu legume la cuptor.

INGREDIENTE:

2 pulpe pui

1 ceapa mare

2 morcovi mari

1 felie telina

2 linguri ulei

100 ml apa

1 zucchinici mic

1 vanata foarte mica

1/2 ardei gras rosu

200 ml suc de rosii

200 ml supa pui

sare

piper proaspat macinat

1 lingura oregano

PREPARARE:

Punem intr-o tigaie sau oala cu capac ceapa tocata foarte marunt impreuna cu morcovul si telina rase prin gaura mica a razatoarei. Adaugam 2 linguri ulei si 150 ml apa. Acoperim cu un capac si le lasam la foc mic pana se gatesc, devenind moi. In functie de marimea vasului in care gatim ajustam cantitatea de apa, adaugand cat este nevoie, dar la final, dupa gatire, nu trebuie sa ramana in vas lichid. Jumatate din cantitatea de morcovi cu ceapa si telina o punem pe fundul unui vas termorezistent.

 

Taiem vinetele felii subtiri si le saram, le lasam 30 minute intr-o sita, apoi le oparim 1 minut si le scurgem. Taiem dovleceii rondele, iar ardeiul gras cubulete. Aranjam cate un strat de dovlecei, vinete si ardei in vasul termorezistent, turnam sucul de rosii, apoi repetam aranjarea straturilor de legume: morcovi, dovlecei, vinete, ardei gras.

 

Turnam peste legume supa si asezonam cu sare, oregano si putin piper.

 

Punem pulpele de pui peste legume (aici apar si aripile ), acoperim vasul si coacem 15 minute la 200°, luam capacul sau folia si mai gatim in jur de 10 minute sau pana se rumeneste usor carnea.

 

Mancam imediat, presarand patrunjel verde, proaspat tocat.

Cu o reteta ca aceasta regimul alimentar nu este o problema, avem parte de un adevarat rasfat in farfurie.

Sa va fie de folos!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *