Cartofi libanezi Batata Harra
Cartofi libanezi BatataHarra. Cartofi libanezi batata harra. Reteta cartofi liubanezi. Batata Harra. Cartofi picanti batata harra. reteta batata harra. cartofi

Cartofi libanezi Batata Harra
Cartofi libanezi Batata Harra pregatiti la cuptor, o reteta simpla, rapida si usoara de cartofi picanti, aromati, usor crocanti la exterior si moi la interior.
Acestia sunt condimentati, dar fara sa fie exagerat de picanti, aromati si extrem de gustosi.
In alte tari din Orientul Mijlociu acestia sunt foarte picanti.
Acest fel de mancare se traduce „cartofi picanti”.
Poti fi serviti simpli, cu o salata alaturi sau pe post de garnitura.
Noi suntem mari iubitori ai bucatariei libaneze si alegem sa mancam atat acasa, cat si la restaurant, cel putin o data pe luna.
Cele mai apreciate retete din bucataria libaneza din ultima luna:
- Falafel – chiftelute din naut
- Hummus libanez fin si cremos
- Sos libanez de usturoi – toum
- Musaca vegetariana de vinete cu naut
Am pregtit retete libaneze si live pe facebook cu prietenul nostru Jay, care gateste cea mai buna mancare libaneza, ca la mama lui acasa.
Pe langa celebrele hummus, labneh sau fatoush, cartofii libanezi „Batata Harra” sunt printre retetele mele preferate.
Ma bucur foarte tare ca am descoperit aceasta reteta, pe care o pregatesc adesea si in perioada postului, cand am nevoie doar de o salata verde alaturi.
Sunt picanti, dar nu exagerat. Numele lor chiar asta inseamna – traducerea „batata harra” este „cartofi picanti”.
Pe cat de simpla este reteta de cartofi libanezi picanti, pe atat de savuroasa o veti gasi.
Se pot pregati si in tigaie, ies mai picanti, dar eu ii prefer la cuptor, ca metoda mai sanatoasa de gatire.
Cartofi libanezi „Batata Harra” vor deveni cu siguranta si preferatii vostri.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi libanezi „Batata Harra”.
Ingrediente cartofi libanezi Batata Harra :
750 g cartofi
4 linguri ulei
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
1-2 catei mari usturoi dati prin presa
3/4 lingurita boia de ardei iute
1/2 lingurita chimion macinat
1 lingurita boabe coriandru macinate (sau coriandru uscat)
2 linguri suc lamaie
1 lingurita coriandru proaspat tocat (patrunjel verde daca nu va place coriandrul)
Mod de preparare cartofi libanezi Batata Harra :
Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat in cuburi de marime potrivita. I-am pus intr-un castron, am turnat 2 linguri ulei peste ei, am amestecat bine astfel incat sa fie ulei pe toate bucatile de cartofi. I-am pus in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 30 minute (pana devin aurii, putin rumeniti si moi la inerior).
Secretul cartofilor libanezi „Batata Harra” consta in amestecul condimentelor ce urmeaza a fi prajite in restul de ulei pentru 30-40 secunde.
Am luat de pe foc condimentele prajite, le-am pus intr-un castron adanc (in care sa intre si cartofii) si am adaugat 2 linguri suc proaspat lamaie, apoi am amestecat.
Am scos cartofii din cuptor, i-am pus peste condimentele calite, am acoperit cu o farfurie castronul si l-am scuturat pana cand cartofii au fost complet acoperiti de condimente.
I-am mancat imediat, cu mare pofta!
Sunt tare buni acesti cartofi libanezi picanti!
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.
Eu sunt mate fan cartofi, iar soțul meu e topit după coriandru. Ne va plăcea cu siguranță acesta rețetă!