Supa crema de dovlecei cu legume si menta
Supa crema de dovlecei cu legume si menta, reteta foarte simpla si gustoasa, textura fina si matasoasa
Supa crema de dovlecei cu legume si menta
Supa crema de dovlecei cu legume si menta cu ingrediente simple, la indemana oricui, plina de arome si savoare.
Cum se prepara supa crema de dovlecei cu legume si menta?
Este perfecta atat iarna, cand ai nevoie de o zeama calda la pranz, dar si vara, cand dovleceii unt in plin sezon.
Textura si consistenta pot fi reglate in functie de gust si preferinte.
Pentru o supa de iarna poti adauga si cateva buchete de conopida.
Poti manca supa cu paine taraneasca, focaccia, grisine, crostini sau crutoane.
Daca ai nevoie de inspiratie ca sa faci alte retete de supa crema delicioase iti las mai jos cateva propuneri:
Pentru acesta reteta am folosit dovleceii cu coaja verde inchis (zucchini verzi) , dar poti folosi orice fel de dovlecei ai la indemana si iti plac.
Dovleceii nu imi lipsesc din meniul saptamanal, iar vara profit de faptul ca ii pot culege din gradina fix cand vreau sa gatesc.
Dovleceii au o coaja fina, subtire si un miez moale, cu un continut ridicat de apa.
Au gust specific, cu atat mai pronuntat cu cat sunt mai tineri si mai proaspeti.
Au un continut caloric foarte mic, ceea ce ii face ideali pentru persoanele care sunt la dieta, cei care au probleme hepatice sau diabet.
Contin fibre de calitate.
Dovleceii fac minuni impotriva inflamatiilor din corp si lupta impotriva radicalilor liberi.
Supa crema de dovlecei cu legume si menta se face simplu, rapid si usor.
Este un preparat cu putine calorii, dar gustos si aromat.
Poti sa jonglezi cu lista si cantitatile de ingrediente, in functie de gust, dar daca pastrezi tot ce am folosit eu vei descoperi ca va deveni supa ta preferata.
Acestea fiind spuse iti la smai jos reteta de supa crema de dovlecei cu legume si menta.
Iti las reteta si in format video, daca apesi aici.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am tocat ceapa in cuburi mici, tija de praz in rondele, o felie de ardei gras in cuburi, apoi cartofii in cuburi mici. Am dat prin razatoare morcovul, telina si pastarnacul.
- Am incins uleiul si am calit ceapa. Am sotat prazul, am pus radacinoasele si ardeiul. Am asezonat cu sare si piper si am lasat pe foc pana s-au inmuiat.Am adaugat cartofii si 1.4l apa fierbinte. Am tocat dovleceii in cuburi mici si i-am pus in oala.
- Cand legumele au fost fierte am adaugat menta proaspata, crema de branza si smantana cremoasa, fina, cu aroma delicata. Am pasat pana am obtinut o consistenta fina.
Notă
Iti recomand sa alegi dovlecei fermi, cu coaja lucioasa, de dimensiuni mici-medii. Pe langa faptul ca este savuros, dovlecelul vine la pachet cu o multime de beneficii pentru sanatate. Este plin de apa si ajuta la hidratare.
Pastreaza supa in frigider pana la trei zile. Daca iti iese prea multa poti o congelezi pana la 3 luni.