Gogosi umplute cu gem

28 martie 2024Diva in Bucatarie

Gogosi umplute cu gem

gogosi umplute cu gem diva in bucatarie A
Porții: 16 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 30 Min Timp gatire: 20 Min Timp total: 50 Min

Aceste gogosi umplute cu gem, rasfat nostalgic din copilarie, pot emotiona cu usurinta pe oricine iubeste acest desert.

Cred ca toata lumea este  influentata de gustul preparatelor mancate in copilarie, iubindu-le cel mai mult.

Le poti umple cu gem, dar poti alege si variante cu ciocolata sau crema de vanilie, de fistic sau caramel.

Aromele pe care le poti folosi sunt in functie de gust cu vanilie, citrice (lamaie sau portocale) sau rom.

gogosi umplute cu gem diva in bucatarie b

Las aici cateva sfaturi pentru ca sa reteta de gogosi umplute cu gem sa iasa perfect:

  1. Folosesti agenti de dospire proaspeti (in teremnul de garantie).
  2. Faina alba superioara 000 Baneasa este perfecta pentru un aluat moale si pufos.
  3. In functie de temperatura camerei timpul de dospire al aluatului poate fi intre o ora si doua ore.
  4. Daca acoperi aluatul cu folie de plastic nu va face crusta.
  5. Nu framanta aluatul foarte mult.
  6. Lasa gogosile decupate sa se odihneasca 20-30 minute inainte sa le prajesti.
  7. Cele mai bune gogosi umplute cu gem ies daca sunt prajite in baie de ulei. Incingel-l bine, dar le prajesti la foc mediu timp de 2-3 minute pe fiecare parte, in functie de marimea lor.
  8. Pune-le la prajit cu partea care a stat in jos. Se vor umfla mai mult.
  9. Da-le prin zahar cat sunt inca fierbinti.

gogosi umplute cu gem diva in bucatarie C

Daca iti plac gogosile iti las ca inspiratie si alte retete delicioase:

  1. Gogosi pufoase rapide cu iaurt si praf de copt
  2. Gogosi de post simple si pufoase
  3. Gogosi rasucite pufoase

Daca vrei sa descoperi cum sa faci aluatul perfect pentru gogosi umplute cu gem, moi si foarte pufoase, iti las mai jos reteta video si explicatii detaliate, pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/11 Ingrediente
  • Pentru umplere si decor

Instrucțiuni

0/7 Instrucțiuni
  • Pentru ca totul sa mearga rapid si usor am cernut pentru inceput faina. Am folosit faina 000 de la Baneasa, ajutorul meu de nadejde pentru deserturi perfecte. Peste aceasta am pus drojdia si am amestecat.
  • Intr-un bol mai mare am pus ouale. Am adaugat un varf cutit de sare si le-am batut. Am adaugat zaharul, laptele caldut, uleiul. Pentru aroma am folosit coaja rasa de la o lamaie si o lingurita pasta de vanilie sau extract natural.
  • Am amestecat pana s-a omogenizat, apoi am incorporat treptat faina. Daca vrei ca totul sa mearga foarte usor poti sa folosesti un mixer. Am framantat aluatul pana a devenit neted si omogen. L-am pus intr-un bol uns cu ulei si l-am lasat sa dospeasca o ora sau pana cand si-a marit volumul mai mult decat dublu.
  • Am intins aluatul pana la o grosime de 1.5 cm. Am decupat cercuri cu diametrul de 8 cm. Cu excesul de aluat voi modela alte gogosi. Daca nu aveti o astfel de forma puteti folosi un pahar sau o cana sau le modelezxi intre palme in forma bile si le aplatizezi.
  • Am pus fiecare bucata pe hartie de copt, apoi le-am acoperit cu folie alimentara ca sa nu se usuce. Le-am lasat 30 minute sa creasca. Am insins uleiul si le-am prajit la foc mediu pana s-au rumenit uniform pe ambele parti. Nu lasa focul mare caci pot ramane crude la mijloc.
  • Le-am tavalit prin zahar tos, asa cum le mancam in copilarie, dar poti folosi zahar pudra. Am intepat gogosile cu manerul unei linguri de lemn pentru a face loc umpluturii. Cu ajutorul unei seringi de patiserie pentru ornare am umplut gogosile cu gem.
  • Au iesit foarte pufoase, iar umplutura nu este in exces!
Print

Distribuie pe:

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *