Creveti in sos cremos cu orzo
Creveti in sos cremos cu orzo o reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta simpla si gustoasa de creveti in sos cremos cu orzo.
Se face simplu, rapid si foarte usor.
Salveaza reteta pentru momentele in care vrei o cina savuroasa gatita in timp scurt.
In 20 de minute din momentul in care incepi sa gatesti te poti aseza la masa.
Sosul cremos este picant, aromat si foarte gustos.
Daca vrei sa ai in farfurie creveti savurosi, cu textura suculenta, trebuie sa urmezi cativa pasi:
- 1. Ii pui intr-un vas cu apa rece cu o ora inainte sa ii gatesti
- 2. Ii clatesti foarte bine dupa ce ii scoti din ambalaj
- 3. Indepartezi carcasa si piciorusele, care se desprind in acelasi timp cu aceasta
- 4. Elimini tractul intestinal folosind un cutit subtire si scutit. Faci o incizie superficiala pe spatele crevetilor si o indepartezi cu mana sau cu o scobitoare.
- 5. Ii clatesti si dupa decorticare.
- 6. Timpul pentru prajire trebuie sa fie scurt daca nu vrei sa se usuce si sa devina fazi (max 1.5 min pentru ambele parti). Tine cont si de faptul ca se vor gati si in sos
- 7. Dupa prajire nu ii lasi in tigaie, caci procesul de prajire va continua si ii usuci.
Daca vrei sa pregatesti si alte retete cu creveti iti las mai jos cateva sugestii:
Asocierea acestui preparat cu un vin rose de la Beciul Domnesc este minunata.
Vei fi placut surprins de notele aromatice de trandafir si grapefruit roz.
Acesta poate fi asociat cu o gama larga de preparate culinare, de la aperitive, salate si fructe de mare, pana la desert.
Raceste-l bine (la 8-10°C) inainte sa il servesti!
Iti las pentru inceput reteta in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise explicate pas cu pas.
Ingrediente
- Pentru servit
Instrucțiuni
- Am pus apa cu sare pentru paste la fiert, apoi am taiat o felie generoasa de ardei gras rosu in cuburi mici.
- Am pus orzo la fiert si l-am lasat pe foc conform instructiunilor de pe pachet.
- Cat timp acesta a fiert am pregatit crevetii. Am decorticat cozile de creveti, dar am lasat ultimul segment pentru mai mult gust, dar si aspect. Cu un cutit ascutit am facut o incizie superficiala pe spatele crevetilor si am scos tractul intestinal.
- I-am clatit apoi i-am uscat prin tamponare pe ambele parti cu un servet de hartie.
- Am incins uleiul de masline intr-o tigaie larga. I-am prajit in jur de 2 min pe fiecare parte, apoi i-am scos pe o farfurie.
- In aceeasi tigaie am adaugat untul. Cand s-a topit am pus cuburile de ardei si le-am lasat pana au inceput sa se inmoaie.
- Am adaugat fulgii de ardei iute si boia de ardei dulce. Pentru aroma am folosit usturoi dat prin presa. Dupa 30 secunde am turnat vinul rose. Am pus si cateva fire de cimbrisor ce vor adauga un plus de gust sosului.
- Am turnat smantana pentru gatit, am asezonat cu sare si piper si am lasat sosul sa fiarba la foc mic pana a inceput sa se ingroase.
- Am pus crevetii in sos si am mai lasat pe foc un minut, cat sa sa se imprieteneasca aromele. Am scurs orzo, l-am impartit in farfurii, apoi am pus crevetii si sosul cremos. Am decorat cu patrunjel proaspat tocat si felii de limetta.
- A iesit de vis! Asocierea acestui preparat cu un vin rose de la Beciul Domnesc este minunata. Veti fi placut surprinsi de notele aromatice de trandafir si grapefruit roz.
Notă
Daca pui alaturi o salata verde vei avea o masa extrem de savuroasa. Poti sa folosesti busuioc in locul patrunjelului.