fbpx

RETETE RECENTE

CREVETI CU USTUROI – Gambas al Ajillo

September 20, 2015 | CATEGORIA

creveti-cu-usturoi

Crevetii cu usturoi se servesc pe post de tapas, gustari mici,  in Spania. Se folosesc creveti proaspeti pentru a obtine un preparat cat mai gustos, dar cand nu ii avem la indemana pe cei proaspeti putem sa ii folosim si pe cei congelati. Aceasta reteta am pregatit-o de foarte multe ori, insa acum v-o prezint in mod special, caci luna aceasta proiectul The food Connection, o calatorie culinara in jurul lumii initiat de Oana ( Savori urbane) se muta pe meleaguri spaniole, iar gazda celor 24 de retete este Simona Haliga – Alison’s Trials.

Alte retete din bucataria spaniola gasiti aici : tortillaciuperci cu seminte de pin, gazpacho-andaluz

INGREDIENTE:

300 g creveti

2 linguri ulei masline

4 catei usturoi

1 ardei iute

sare de mare

piper proaspat mainat

Pentru servit:

patrunjel verde

lamaie

paine prajita

PREPARARE:

Daca avem creveti proaspeti ii curatam lasand cozile intacte. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si adaugam usturoiul si ardeiul iute, apoi putina sare si piper si prajim la foc mic pana usturoiul incepe sa devina auriu.

creveti-cu-usturoi-1

Adaugam crevetii si ii prajim in jur de 1 1/2 minute pe ambele parti, pana devin opaci si de un rosu aprins.

creveti-cu-usturoi-2

Ii scoatem pe un platou, turnam uleiul din tigaie peste ei, presaram patrunjel verde, stoarcem putina lamaie si ii mancam cu paine prajita.

Pofta buna!

Comentarii

  • Irina

    Ii voi prepara de crăciun,sper să mi iasă bine ca cei din fotografie,oricum arată fenomenal și sun ușor de preparat

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *