RETETE RECENTE

SALATA DE PRIMAVARA CU CREVETI

May 20, 2018 | CATEGORIA

Salata de primavara cu creveti este propunerea mea pentru un aperitiv rapid si usor de pregatit. Reteta aceasta este speciala datorita sosului realizat cu usturoi, unt, ardei iute, lamaie si vin roze de la Liliac – vedeta retetei. Din momentul in care incepem sa gatim stim ca in 10 minute putem manca o salata savuroasa de creveti cu un sos special realizat chiar in momentul gatirii.

Crevetii clatiti foarte bine si uscati cu un prosop de hartie vor avea capul indeprtat printr-o rasucire usoara, dar avem grija sa eliminam si membrele, coada si la final vom scoate “vena” taind cu un cutit ascutit de-a lungul spatelului (pe partea curbata), dar nu prea adanc (vena se afla destul de aproape de partea superioara). Dupa aceasta operatiune clatim foarte bine cu apa rece. Etapele acestea sunt importante si ar fi bine sa tinem cont de ele.

Asa cum am scris deja vinul roze de la Liliac este vedeta acestei retete. El completeaza perfect savoarea sosului. Crevetii cu salata si sos cu usturoi si vin merg direct la suflet. Este un aperitiv-salata atat de special, cu emotii si simtiri speciale pentru papilele gustative, este cael ceva ce nu ai vrea sa se termine curand.

Vinul Young Liliac Rose are o culoare roz somon delicata si luminoasa. Cu intensitate de muguri de flori si note de grapefruit roz, merisoare si fragute, gustului lui este proaspat si echilibrat. Este un vin vibrant, racoritor, usor de baut, recomandat aperitivelor si preparatelor usoare de vara, de la salate la peste si frigarui de pasare. Este un vin tineresc, asa cum ne-a fost deja sugerat de numele pe care il poarta.

Nu va retin atentia prea mult, va invit sa pregatiti acesta salata de primavara cu creveti, apoi va rog sa imi spuneti daca v-a placut. Si nu uitati ca va astept pozele, iar daca veti distribui reteta aveti multumirile mele anticipate.

 

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

16 buc creveti

100 g mix de salata

50 ml ulei

20 g unt

1 ardei iute mic sau jumatate ardei iute mare

3 catei usturoi pisati

1 lingura suc lamaie

100 ml vin Young Liliac Rose

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Daca avem ingredientele la indemana in 10 minute putem manca deja salata noastra cu creveti. Ingredientele vedeta ale acestei retete sunt crevetii, mixul de salata verde si sosul in care vinul young Liliac Rose are un rol important.

Turnam uleiul in tigaie, il incingem, apoi prajim crevetii in jur de 1-2 minute pe fiecare parte. Ii scoatem din tigaie, apoi adaugam ardeiul iute tocat marunt si usturoiul pisat. Adaugam untul in momentul in care observam ca usturoiul incepe sa se sfaraie (ca si uleiul). Cand se topeste untul turnam vinul si lasam sosul in jur de 1 minut sa fiarba la foc mic. Aducem crevetii inapoi in tigaie, ii lasam sa prinda aroma sosului, apoi adaugam 1 lingura suc lamaie, sare si piper si mai lasam inca 1 minut. In acest moment putem opri focul. Punem crevetii peste mixul de salata, turnam sosul si amestecam.

Asta este tot! Rapid si delicios, asa ca nu aveti scuze sa nu incercati reteta.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit reteta va invit sa urmariti filmul de pe you tube

Ep.29 Gatesc cu prietenii – cu Adriana Popescu pregatim o salata acompaniata de young Liliac Rose

Ep.29 Gatesc cu prietenii – cu Adriana Popescu pregatim o salata acompaniata de young Liliac Rose

Publicată de divainbucatarie.ro pe 18 Mai 2018

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *