Rulada Sultanului sau Sultan Sarmasi cu budinca de ciocolata
Rulada Sultanului sau Sultan Sarmasi cu budinca de ciocolata, desert rapid, fara coacere
Rulada Sultanului sau Sultan Sarmasi cu budinca de ciocolata
Se face usor, fara coacere, cu ingrediente simple, pe care le poti cumpara din orice supermarket.
Ai nevoie doar de putina rabdare si indemanare sa rulezi bucatile de budinca, caci acestea nu au textura unui blat.
Imi place sa ii rasfat pe ai mei fara sa am un motiv anume. Cand se aduna in jurul mesei si sunt nerabdatatori sa guste din deserturile mele simt ca mi se umple inima de bucurie.
Timpul petrecut cu ei este cel mai pretios, asa ca nu ratez ocazia de a le pregati un desert cat de des se poate.
Inca din copilarie am iubit budinca de vanilie de la Dr. Oetker.
Intre timp oferta de sortimente a crescut iar eu le-am incercat pe toate.
Daca si tie iti plac deserturile turcesti iti las ca inspiratie cateva retete:
- cataif turcesc cu nuca
- prajitura fara coacere cu foi crocante de orez
- prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice
Revenind la reteta de Rulada Sultanului sau Sultan Sarmasi cu budinca de ciocolata trebuie sa iti spun ca mi-a placut de cand am vazut-o insa mi se parea ca este o treba complicata.
Peste cativa ani am dat de ea pe un canal de youtube turcesc si am pregatit-o in varianta cu amidon.
La un moment dat nu am avut in casa amidon ci budinca de ciocolata si am folosit-o pe aceasta.
A iesit mult mai buna!
Un mic sfat: nu adauga mai mult amidon sau faina pentru ingrosare, caci se va rupe in timp ce o rulezi.
Daca vrei poti presara un strat foarte subtire de nuca de cocos si peste frisca.
Vei descoperi ca Rulada Sultanului sau Sultan Sarmasi cu budinca de ciocolata este un desert simplu, dar extrem de delicios, usor racoritor.
M-am gandit ca ar fi pacat sa nu o postez, asa ca mai jos gasesti lista de ingrediente si moul de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am pus intr-un bol pudra de cacao si Original Pudding cu gust de ciocolata, apoi le-am amestecat cu 200 ml lapte. Restul de lapte l-am pus pe foc cu 200 g zahar. Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat ciocolata tocata, am amestecat putin, am turnat peste compozitia cu Original Pudding si am amestecat.
- Am pus totul inapoi la foc la foc mic pana a inceput sa prinda consistenta.
- In tava de 30*40 cm, tapeta, am presarat nuca de cocos si am turnat rapid compozitia fierbinte. Am nivelat si am lasat sa se raceasca la temperatura camerei, apoi la frigider pentru 3 ore.
- Am mixat smantana pentru frisca cu zaharul pudra, apoi am intins-o peste budinca racita si intarita.
- Cu un cutit subtire si ascutit am taiat pentru inceput pe jumatate de-a lungul tavii. Apoi, am taiat benzi de latime potrivita, astfel incat sa obtin 12 portii. Cu ajutorul unei spatule am desprins budinca si am rulat-o cu grija. Le-am pus pe un platou. Nu au prins a doua zi. Atat de simplu si atat de bun!
- Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.
Notă
Aranjezi pe un platou fiecare bucata de rulada. Daca iti raman le pastrezi in frigider intr-in vas care se inchide etans pana la 4 zile.