RETETE RECENTE

PRAJITURA TURCEASCA CU IAURT SI SIROP DE CITRICE

februarie 26, 2012 | CATEGORIA

Simpla, rapida, fina, delicioasa… nici eu nu stiu cate adjective sa ii mai atribui acestei prajituri realizata dupa o reteta a lui Gordon Ramsay.
Daca va plac citricele trebuie sa o incercati neaparat.

INGREDIENTE:

(Forma diam.22-24 CM)

6 oua mari
150 g zahar tos
100 g faina ( GR a folosit doar 75g)
1 lingurita praf de copt
600 g iaurt natural
coaja rasa de la 1 lamaie
sucul de la 1 lamaie
1 varf cutit sare

Pentru sirop citrice:
125 g zahar tos
125 ml apa
coaja rasa fin si sucul de la 1 lamaie
coaja rasa fin si sucul de la 1 portocala
1 lingurita apa de flori de portocal

PREPARARE:

Batem galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare. Incorporam pe rand faina amestecata cu praful de copt, apoi iaurtul.

Adaugam sucul si coaja de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare, ca pentru bezele, apoi le incorporam, amestecand usor, in compozitia cu iaurt.

Turnam amestecul intr-o forma cu peretii detasabili, cu diametrul de 22 -24 cm, pe care am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul acesteia. O coacem in cuptorul preancalzit la 190°C timp de 50-60 minute. Ii facem testul cu scobitoarea dupa caest interval si o mai coacem in jur de 10-15 minute daca este nevoie – eu am pus-o inca 10 minute la 180°C si am acoperit-o cu o folie de staniol dupa 20 de minute, pentru ca era deja rumenita.

Cat timp se coace prajitura pregatim siropul de citrice punand la fiert toate ingredientele pentru 5-7 minute.

Cand prajitura este coapta o lasam sa se raceasca in forma (se va lasa pentru ca are faina putina, dar nu fiti dezamagiti de acest lucru, gustul ei va fi cel care o sa va faca sa o iubiti), apoi o scoatem pe un platou si o insiropam usor, cu o lingura peste tot.

Minunata!!! Trebuie sa o incercati neaparat!!

Comentarii

  • Imi plac ingredientele si daca e lu’ Gordonica sigur e delicioasa!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory!

  • vreau si eu 😀

    • diva in bucatarie

      Andreea cu drag.

  • Dupa cum arata trebuie sa fie tare buna!!!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Pup

  • Cred ca e un deliciu!
    Duminica frumoasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ancuta. Iti doresc o saptama frumoasa.

  • da,da,da de n ori da!!! da ,as incerca-o chiar acum , arata ametitor de bine!!!

    • diva in bucatarie

      Craita, chiar iti va placea.

  • Vai ce bine arata!!! Imi place mult cum ti-a iesit! Vreau si eu o portie… Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, se face rapid si usor, asa ca mai fac una daca vii

  • Daca nu am ajuns tarziu, vreau si eu ca tare bine arata. Pup!

    • diva in bucatarie

      Sara&Miki, tocmai i-am spus Simonei ca mai fac una, asa ca ajunge pentru toata lumea.

  • Minunata! Mai ai o feliuta?

    • diva in bucatarie

      Raluca pentru tine am mereu.

  • Delicioasã si simplã! te invit la provocarea de pe blogul meu, pup:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc pentru invitatie Ramona. Pup

  • roxana

    Cred ca e delicioasaaaaaa!!!

    • diva in bucatarie

      Rocsi este foarte buna.

  • Ador citricele din toate punctele de vedere si in toate utilizarile ei :))
    Salvat! Pupici

  • Cred ca-i delicioasa si foarte aromata. Ma tenteaza asa ca notez reteta.

  • hagar

    Nu stiu cum sunteti voi dar eu am si apucat s-o fac !!!! E de vis !! racoritoare si usoara, acruta si dulce si plina de arome !!!
    Multumesc mult , am si adoptat-o ca fiind una dintre preferate, mai ales ca am lamai in gradina. Va pup

    • diva in bucatarie

      Va pup! Ma bucur tare ca v-a placut!

  • Adriana Nico

    Buna, ma ajutati si pe mine cu o info? Apa de floare de portocal, de unde pot so procur? Unele incrediente ma sperie cand le vad in retete si mi ciuda cand nu ma si nu pot sa fac

  • Iulia

    Dacă nu ne place lămâia, cu ce arome o putem înlocui?

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *