Supa crema de praz cu cartofi – reteta de post
Supa crema de praz cu cartofi – reteta de post. Supa crema de praz cu cartofi – reteta de post (cu smantana vegetala) este o supa gustoasa si satioasa, o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut.
Supa crema de praz cu cartofi. Supa crema de praz cu cartofi , reteta de post. Cea mai simpla reteta de supa crema de praz cu cartofi. Cum se face supa crema de praz cu cartofi – reteta de post. Reteta de post de supa crema de praz cu cartofi. Supa Vichyssoise de post. Reteta vegana de supa crema de praz cu cartofi. Supa Vichyssoise de post, reteta simpla si gustoasa, usor de facut. Supa de praz si cartofi.
Supa crema de praz cu cartofi – reteta de post (cu smantana vegetala) este o supa gustoasa si satioasa, o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut.
Este perfecta in perioada postului sau pentru cei care au renuntat la consumul de produse pe baza de carne.
Am folosit o crema de ovaz pe post de smantana vegetala. Puteti folosi si crema de soia sau crema de orez. Important este sa fie o crema cu gust neutru.
Cand se face frig afara simt mereu nevoia de o supa calda, care sa ma incalzeasca.
Nu mi se pare nimic mai reconfortant decat aceasta farfurie cu supa crema de praz cu cartofi – reteta de post.
Pentru acest preparat nu am pierdut mai mult de 30 minute cu tot cu curatatul si tocatul legumelor.
Vei iubi aceasta supa crema de praz cu cartofi atat pentru gust cat si pentru beneficiile pe care le aduce consumul prazului.
Acesta contine vitaminele A, C, K, B6, dar si minerale precum fier, magneziu, calciu, potasiu, acid folic.
Consumul de praz ajuta sa scaderea hiperetensiunii arteriale si a colesterolului.
Se spune ca ajuta si prevenirea cancerului dar si a multor boli, lupta si impotriva stresului si asigura o stare de bine.
Sper ca si voi indragiti prazul. Nu sunt olteanca, dar l-am descoperit inca de mica datorita vecinei mele de la bloc ce ne aducea mancare de praz cu masline cand dadea de pomana.
Am si eu reteta pe blog si o puteti citi daca dati click aici.
Mama il folosea adesea umplut cu carne in oala cu legume umplute, caci nu facea doar ardei sau rosii, umplea si dovlecei si praz si iesea ceva tare bun.
Toate legumele fumplute isi lasau aromele in acea mancare.
Revenind la supa crema de praz cu cartofi – reteta de post trebuie sa va spun ca are nevoie de foarte putine ingrediente.
Reteta aceasta demonstreaza inca o data ca poti obtine preparate cu gust foarte bun fara sa te complici.
Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de supe sau ciorbe de post va invit sa vedeti colectia cu acest tip de retete apasand aici.
Toate retetele cu mancare de post le gasiti daca apasati aici.
Va las cateva sfaturi pentru a obtine o supa crema de praz cu cartofi gustoasa:
- 1. de la praz folositi doar partea alba si usor verzuie, pana unde incep frunzele
- 2. folositi cartofi albi caci textura acestora va ajuta sa obtineti o supa crema catifelata
- 3. desi usturoiul se pune in general la calit, in aceasta supa l-am pus mai tarziu, la fiert pentru a ramane aroma acestuia mai intensa.
- 4. daca folositi supa de legume pregatita cu sare aveti grija la doza de sare adaugata
Varianta retetei de supa „crema de dulce” cu praz cu cartofi o puteti citi daca apasati aici.
Acum va las lista de ingrediente si modul de prepare pentru supa crema de praz cu cartofi – reteta de post:
Ingrediente supa crema de praz cu cartofi – reteta de post:
(pentru 6-8 persoane)
60 ml ulei
1 ceapa medie
1 catel mare de usturoi
600 g cartofi (cantariti dupace au fost curatati)
200 g praz (cantarit dupa curatare si taiere)
900 ml supa clara de legume – fierbinte
200 g crema de ovaz
1/2 lingurita sare
putin piper proaspat macinat
Pentru servit:
patrunjel verde
crutoane
Mod de preparare supa crema de praz cu cartofi – reteta de post:
Iti las pentru inceput reteta in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise cu poze.
Mi-am pregatit ingredientele pentru supa crema de praz cu cartofi la indemana, pentru ca totul sa mearga rapid.
Pentru un gust mai bun am folosit supa concentrata de legume facuta in casa.
Daca vrei sa faci si tu poti citi reteta daca apesi aici.
Supa crema de praz cu cartofi iese savuroasa si daca folosesti cuburi bio de supa de legume.
Le gasesti in mazine naturiste, plafar sau in colturile cu produse bio din supermarketuri.
Aceasta este crema de ovaz pe care am folosit-o. Inlocuieste smantana.
Nu ii fac reclama, sunt doar foarte incantata de produsele acestui brand pe care il gasesc mult mai calitativ in comparatie cu alte produse de pe piata incercate pana acum.
Puteti folosi si crema de soia sau crema de orez pentru ca au gust neutru si nu influenteaza gustul final al retetei de supa crema de praz cu cartofi.
Am pus uleiul la incins, apoi am adaugat ceapa tocata marunt si am calit-o putin.
Am adaugat prazul, am presarat foarte putina sare si am continuat sa sotez inca aproximativ 2 minute.
Am pus cartofii si i-am lasat si pe acestia sa prinda aroma cepei si prazului inca 2-3 minute, amestecand des in oala.
Am turnat supa fierbinte peste acestea, am asezonat cu sare, piper si am adaugat usturoiul dat prin presa.
Am lasat sa fiarba la foc mic spre mediu pana cand cartofii si prazul s-au inmuiat.
Am luat de pe foc, am pasat putin, apoi am pus crema de ovaz si am continuat sa pasez pana am obtinut o crema fina. Am gustat pentru a vedea daca mai are nevoie de sare.
Servire supa crema de praz cu cartofi:
A iesit atat de gustoasa si aromata incat am mancat imediat o portie. Este perfecta calda!
Poate fi mancata cu paine prajita/ crutoane. Poti preasara patrunjel verde sau alte verdeturi, boia dulce sau picanta.
Indiferent cu ce alegi sa o insotesti supa crema de praz cu cartofi, reteta de post, este foarte gustoasa.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.