fbpx

RETETE RECENTE

SUPA CREMA DE PRAZ CU CARTOFI

July 9, 2012 | CATEGORIA

Din categoria supelor creme rapide, gustoase, usor de preparat si cu ingrediente ieftine, aceasta supa incanta orice mofturos.

INGREDIENTE:

50 ml ulei de floarea soarelui
1 ceapa medie tocata marunt
1 catel de usturoi
500 g cartofi taiati in cuburi mici spre medii
2 fire de praz (150 g) – folosim doar partea alba taiata in felii subţiri
1 l supa legume
100 ml smantana pentru gatit (smantana vegetala pentru vegetarieni)
patrunjel verde pentru servit
crutoane pentru servit

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, apoi adaugam prazul taiat rondele, cuburile de cartofi, catelul de usturoi si lasam tigaia pe foc, amestecand destul de des, pana se inmoaie prazul.

Turnam cartofii si ceapa din tigaie peste supa de legume calda spre fierbinte si lasam sa fiarba pana cartofii devin moi (in jur de 15 minute).

In acest moment luam supa de foc, o lasam cam 10 minute sa se raceasca, apoi o pasam. Adaugam smantana, sare, piper.

O servim calda, cu putin patrunjel verde si crutoane de paine.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Wow, ce bine arata! Abia astept sa fac si eu 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana.

  • Si eu fac supica de asta, e delicioasa@! Ti-a iesit minunat, draga mea!!! Perfecta pentru pranz! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Poliana.

  • DiaMar bucataria galbena

    Foarte buna si frumoasa supica.

    • diva in bucatarie

      Multumesc.

  • Arata apetisant si e preferata sotului. Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Sara! Te pup

  • Si noua neplace foarte mult,e delicioasa!Ar merge un bol cu supa rece acum!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory! Pup si eu

  • Imi place combinatia celor doua ingrediente de baza…

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *