Ice coffee – cafea cu gheata

10 iulie 2012Diva in Bucatarie

Ice coffee – cafea cu gheata. Am incercat mai multe variante de cafea pana am obtinut gustul „perfect”, asa ca va recomand sa incercati aceasta reteta cu cafea mai prajita.

O cafea cu gheata – ice coffee – cafea ingheteta – este bautura cu mare popularitate in zilele de vara. Se face extrem de simplu si poti avea in pahar bautura preferata ce te racoreste in acelasi timp.

Exista o reteta de cafea cu gheata? Chiar era nevoie de aceasta postare? Eu cred ca da! Pentru ca puteti sa va faceti si voi acasa o astfel de cafea, nu trebuie sa bateti drumul pana la Starbucks.

Pentru a face iced coffee ai nevoie de cafea tare, zahar dupa gust si gheata. Ei bine, folosesc un mic truc. Pun seara putina cafea in formele de gheata. A doua zi fac fac cafea, o raceasc intai la temperatura camerei, apoi in frigider. Pun cateva cuburi de gheata normale, apoi 3-4 cuburi cu cafea si cafeaua racita. Sa va spun cat de buna poate fi?

Slabiciunea mea este cafeaua. Fara ea nu pot incepe ziua, pur si simplu este picatura mea de energie. In zilele foarte calduroase paharul acesta imi da savoare, energie, dar devine si bautura mea racoritoare.

Am incercat mai multe variante de cafea pana am obtinut gustul „perfect”, asa ca va recomand sa incercati aceasta reteta cu cafea mai prajita.

O cafea cu gheata, iced coffee te va ajuta sa te racoresti, sa ai parte de doza de cofeina si astfel vei mai activ, mai in forma si vei putea lucra cu spor, fara sa te simti toropit si faca chef.

Ce spui, incerci si tu reteta mea de cafea cu gheata?

INGREDIENTE:

150 ml cafea tare
sirop obtinut dintr-o 1 lingura zahar (sau 2 lingurite) si 30 ml apa.
cuburi de gheata din apa – poate fi si sparta (zdrobita) si cuburi de ghetata din cafea
lapte – optional

PREPARARE:

Incep cu pregatirea unui sirop. Pun la fiert apa cu zaharul pana scade lichidul si se ingroasa, ca mierea de albine mai lichida. iau de pe foc si las sa astepte.

Am pregatit apoi cafeaua si am turnat siropul de zahar pentru a indulci cafeaua si am lasat-o sa se raceasca la inceput la temperatura camerei, apoi in frigider 30 minute.

Cand cafeua s-a racit am pus cuburi de gheata in acesta.

Am pus si 4 cuburi de cafea inghetata, apoi am turnat cafeaua racita. Optional, daca va placea cafeaua cu lapte puteti turna lapte rece, dupa gust.

Atata de simplu si atat de bun!

Mai exista metoda de infuzare a cafelei timp de 8-12 ore, folosind o cafea macinata grosier. Ei bine, pe mine reteta aceasta nu m-a convins. Nu mi s-a parut suficient de tare si savuroasa, dar daca vreti neaparat sa incercati puteti lasa peste noapte sa infuzeze cafeaua, apoi a doua zi strecurati, puneti cuburi de ghetata si aveti cafea cu gheata

Am baut-o imediat si am avut parte de un rasfat perfect pe caldurile acestea.

Asta va doresc si voua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *