Pentru acesta reteta am folosit dovleceii cu coaja verde inchis (zucchini verzi) , dar poti folosi orice fel de dovlecei ai la indemana si iti plac.
Dovleceii nu imi lipsesc din meniul saptamanal, iar vara profit de faptul ca ii pot culege din gradina fix cand vreau sa gatesc.
Dovleceii au o coaja fina, subtire si un miez moale, cu un continut ridicat de apa.
Au gust specific, cu atat mai pronuntat cu cat sunt mai tineri si mai proaspeti.
Au un continut caloric foarte mic, ceea ce ii face ideali pentru persoanele care sunt la dieta, cei care au probleme hepatice sau diabet.
Contin fibre de calitate.
Dovleceii fac minuni impotriva inflamatiilor din corp si lupta impotriva radicalilor liberi.
Supa crema de dovlecei cu legume si menta se face simplu, rapid si usor.
Este un preparat cu putine calorii, dar gustos si aromat.
Poti sa jonglezi cu lista si cantitatile de ingrediente, in functie de gust, dar daca pastrezi tot ce am folosit eu vei descoperi ca va deveni supa ta preferata.
Acestea fiind spuse iti la smai jos reteta de supa crema de dovlecei cu legume si menta.
Iti las reteta si in format video, daca apesi aici.
Iti recomand sa alegi dovlecei fermi, cu coaja lucioasa, de dimensiuni mici-medii. Pe langa faptul ca este savuros, dovlecelul vine la pachet cu o multime de beneficii pentru sanatate. Este plin de apa si ajuta la hidratare. Pastreaza supa in frigider pana la trei zile. Daca iti iese prea multa poti o congelezi pana la 3 luni.