Salata de pui cu ciuperci
Salata de pui cu ciuperci

Salata de pui cu ciuperci, reteta de salata gustoasa cu piept de pui, ciuperci, castraveti murati si maioneza dietetica
Salata de pui cu ciuperci este alegerea perfecta pentru cei care isi doresc o reteta de salata sanatoasa, satioasa si savuroasa.
Cu un continut sarac de calorii, dar bogata in proteine, aceasta salata este alegerea perfecta pentru mentinerea siluetei.
Poate fi solutia perfecta pentru un pranz rapid sau o cina usoara.
In plus, are o prezentare frumoasa, asa ca poate fi servita si la mese festive sau cand ai musafiri.
Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si maioneza dietetica este alegerea ideala pentru un stil de viata sanatos.
- Pieptul de pui este o sursa excelenta de proteine slabe ce ajuta la mentinerea masei musculare
- Ciupercile aduc fibre si antioxidanti
- Maioneza obtinuta din oua si iaurt, fara ulei, este cea mai sanatoasa alegere pentru un dressing.
Iti las ca inspiratie si alte salate dietetice:
- Salata dietetica de pui cu telina
- De oua cu iaurt
- Salata de oua in stil grecesc
- De sfecla rosie cu iaurt
- Salata de ton cu porumb
Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si maioneza dietetica este versatila.
Poti sa inlocuiesti dressingul cu o maioneza clasica sau o combinatie intre cea clasica si iaurt grecesc.
Daca vrei sa aduci mai multa culoare adaugi si putin gogosar murat sau ardei gras pastrat in otet.
Daca folosesti pipetul de pui din supa poti sa pui si o lingura de morcov fiert.
Ideea este sa nu pui mai mult de o lingura din orice alt ingredient adaugi pentru ca vei schimba gustul retetei.
Salata de pui cu ciuperci pregatesc adesea cand vreau sa folosesc carnea dintr-o supa clara de pui cu taitei.
Pulpele de pui le pun fie in ciulama, fie intr-un pilaf sau alte retete de mancare cu pui si sos.
Dar, poti fierbe carnea special pentru aceasta salata, asa cum am facut acum.
Poti sa folosesti si piept de pui pregatit la gratar sau la tigaie.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube
Ingrediente
- optional pentru fiert carnea
Instrucțiuni
- Am pus carnea impreuna cu legumele curatate si spalate in apa rece. Pieptul de pui l-am taiat in trei fasii pentru ca acesta sa fiarba mai repede. Am fiert totul in oala sub presiune timp de 30 minute.
- In acest timp am pus la fiert ouale in apa rece cu sare. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca le-am lasat pe foc timp de 10 minute. Am curatat ouale coaja si le-am lasat sa se raceasca complet, apoi le-am pasat cu iaurtul grecesc, mustar, suc de lamaie si cate un varf cutit de sare si piper.
- Am tocat pe rand pieptul de pui, ciupercile si castravetii murati. Ciupercile si castravetii trebuie sa fie bine stoarse in mana inainte sa fie puse in salata. Pot contine foarte multa apa, ceea ce ar face ca salata sa fie apoasa. pentru culoare si gust am adaugat si patrunjel verde proaspat tocat.
- Am pus pieptul de pui, ciupercile si castravetii intr-un bol mare. Am adaugat patrunjelul verde, maioneza dietetica, sare si piper si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. In acest moment am gustat si am mai adaugat sare si piper. Am aranjat salata pe un platou folosind o forma mica de tort cu pereti detasabili. O poti servi chiar si intr-un bol.
Notă
Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si maioneza dietetica este cu adevarat gustoasa si pregatita sanatos. O poti pastra pana la trei zile in frigider, intr-o cutie inchisa ermetic.