Pateuri cu sunca si cascaval

30 ianuarie 2025Diva in Bucatarie

pateuri cu sunca si cascaval

pateuri cu sunca si cascaval A
Porții: 9 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 20 Min Timp total: 30 Min

Pateuri cu sunca si cascaval, reteta de aperitive gustoase, simple si usor de facut

Pateuri cu sunca si cascaval – reteta care cucereste pe toata lumea, de la mic la mare.

Chiar daca le pregatesti pentru o petrecere, o masa in  familie sau o gustare rapida, acestea vor fi mereu o alegere castgatoare.

Combinatia de sunca cu cascaval este clasica, indragita, oferind un gust bun.

Daca esti in cautarea unei retete delicioase de aperitiv sau gustare din foietaj, reteta de pateuri cu sunca si cascaval este perfecta!

Aluatul crocant si umplutura cu cascaval topit si sunca gustoasa sunt castigatoare in orice moment al zilei.

Pot fi o idee buna pentru a recicla cateva felii de jambon uitate prin frigider.

 

pateuri cu sunca si cascaval B

Aluatul de foietaj este salvator cand vine vorba de aperitive si gustari delicioase, rapide si usor de facut.

Chiar daca nu ai multe lucruri in frigider sau camara, cu o singuroa foaie de foietaj poti face minuni.

Este suficient sa il ungi cu unt aromat cu patrunjel si usturoi, il tai fasii si il coci.

La fel de simplu eset sa il transformi in aperitive umplandu-l cu legume, carnati, branzeturi.

Iti las ca inspiratie mai multe retete cu foietaj:

  1. pateuri cu branza sarata
  2. pateuri primavera
  3. sparanghel in foietaj

Aperitivele in aluat de foietaj se pregatesc usor si sunt gustoase. Sunt preferatele copiilor, dar si ale adultilor.

Le poti pregati pentru mese festive, mic dejun sau cand astepti musafiri.

Pentru ca reteta de pateuri cu sunca si cascaval sa iti iasa perfect poti folosi foietaj din comert sau facut in casa.

Iti las cateva sfaturi legate de foietaj:

  1. Il dezgheti la temperatura camerei timp de 2-4 ore, dar trebuie sa fie inca tare, rece si ferm cand lucrezi cu el.
  2. Daca are crapaturi cand il intinzi poti folosi un sucitor  si intinzi aluatul cu acesta.
  3. Pentru casa nu se lipeasca de masa de lucru poti presara faina sau folosesti hartie de copt
  4. Foietajul se coace la temperaturi mari, ca se umfle.
  5. Dupa un anumit interval de timp scazi temperatura, astfel incat sa nu se arda aluatul la suprafata, iar la interior sa ramana necopt.

pateuri cu sunca si cascaval C

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/7 Ingrediente

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Am preincalzit cuptorul la 210°C. Am intins aluatul putin cu sucitorul, apoi l-am taiat astfel incat sa obtin 9 dreptunghiuri sau patrate egale. Fiecare dreptunghi a fost uns cu un strat foarte subtire de mustar Dijon. Feliile de cascaval le-am taiat in 4. Peste mustar am pus cascaval, o fasie de jambon sau sunca, iar peste sunca inca o bucata de cascaval. Fasia de sunca am taiat-o mai lunga, astfel incat sa o pot plia de cateva ori in umplutura. Mi-am dorit sa simt mai bine gustul umpluturii.
  • Am tras de colturi si le-am pliat peste umplutura. Al doilea colt l-am apasat bine cu degetul, pentru ca aluatul sa se lipeasca. Am batut un ou apoi am uns pateurile cu ajutorul unei pensule. Pentru decor am presarat seminte de mac si seminte de susan.
  • Le-am copt timp de 10 minute la 210°C, apoi am scazut temperatura la 200°C. Am continuat sa coc pateurile cu sunca si cascaval timp de 13 minute. Daca observi, cand scazi temperatura cuptorului, ca se ridica prea mult unul din colturi, il impingi la loc si il fixezi cu o scobitoare. Este important ca pana la final sa isi pastreze forma initiala.
  • Cand s-au rumenit frumos le-am scos pe un gratar. Le-am mancat cat erau inca caldute. Tare bune au iesit!
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *