Chec cu portocale intregi
Chec cu portocale intregi

Chec cu portocale intregi, reteta de chec delicios, foarte aromat
Acest chec cu portocale intregi este un desert senzational, aromat si gustos, care iti depaseste asteptarile.
Am mancat multe checuri cu portocala pana acum, dar acesta este cu adevarat deosebit.
Nu iti imaginezi cat de intensa este aroma si cat de frumos este colorat!
Este foarte important sa folosesti portocale bio, cu coaja netratata.
Alegi fructe cu coaja subtire. Desi nu am eliminat partea alba nu a iesit amar.
Portocala era foarte coapta si dulce.
La gustul bun a contribuit si siropul de portocala cu care l-am insiropat.
Ca sa fiu sigura ca siropul ajunge si sub coaja am intepat checul cu un bat de frigaruie.
Pentru decor am folosit coji de portocala din dulceata, dar poti sa le inlocuieti cu felii proaspete sau confiate.
Vei descoperi o explozie de savoare in fiecare felie.
Reteta se face foarte simplu si usor, fara etape complicate.
Ingredientele sunt simple si la indemana oricui.
Daca iti plac retetele cu portocale iti las mai jos cateva retete:
Pentru un chec cu portocale intregi delicios iti las cateva sfaturi
- Folosesti portocale bio cu coaja netratata
- Indepartezi samburii
- Pentru a reduce amareala poti indeparta partea alba de sub coaja. Nu renunti la coaja!
- Ai nevoie de portocale dulci
- Folosesti un robot sau mixer puternic, ce transforma fructele cu coaja intr-o pasta cremoasa.
Portocalele au o aroma proaspata, perfecta pentru deserturi.
Folosesc adesea coaja rasa in blaturi sau creme.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas pentru reteta de chec cu portocale intregi.
Este un desert spactaculos prin simplitatea si gustul sau.
Ingrediente
- Interiorul formei are dimensiunile de 30*11*6 cm Pentru insiropare si decor
Instrucțiuni
- In primul rand am preincalzit cuptorul la 180°C. Portocala mea a fost mare, asa ca am folosit o singura bucata. Daca nu ai una atat de mare, de 250-300 g vei folosi doua bucati mai mici. Ai grija sa te incadrezi in greutatea indicata. Am spalat coaja portocalei cu apa calda, am uscat-o, apoi am taiat-o in felii de marime potrivita pentru a intra in robot sau intr-un mixer vertical. Daca observati samburi ii eliminati.
- Am blendat foarte bine, pana am obtinut o pasta omogena.
- Intr-un bol am mixat ouale cu un varf cutit de sare timp de 3-4 minute.
- Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez alte 8 minute.
- In acest timp ouale si-au marit volumul foarte mult. Am adaugat pasta de portocala. uleiul si vanilia si am amestecat putin.
- La final am incorporat faina si praful de copt si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
- Am turnat aluatul in forma de chec tapetata cu hartie de copt, apoi l-am pus in cuptor pentru 50-60 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Fiecare cuptor are alta putere de coacere, asa ca timpul poate fi diferit.
- Dupa coacere l-am lasat pe un gratar sa se raceasca. In acest timp am fiert un sirop din suc de portocala si zahar. Cand zaharul s-a topit am luat de pe foc si am adaugat lichiorul. Daca nu ai, poti folosi extras natural de portocala sau poti sa omiti acest pas. Cand checul s-a racit am intepat cu un bat de frigaruie coaja, apoi l-am insiropat ajutandu-ma de o pensula de bucatarie. Am insistat in zona gaurilor, pentru ca sa intre sirop si sub coaja. Apoi am pregatit glazura amestecand zaharul pudra cu apa rece. Am decorat cu aceasta si felii de coji de portocala din dulceata.
Notă
Se poate pastra intr-o cutie inchisa etans pana la 5 zile. Ramane proaspat si aromat.