Crema cu spanac in stil toscan
Crema cu spanac in stil toscan

Crema cu spanac in stil toscan, reteta simpla si gustoasa
Crema cu spanac in stil toscan este un preparat cremos, gustos, inspirat din traditiile culinare ale Toscanei.
Este perfecta pe post de gustare, aperitiv sau cina.
Are ingrediente savuroase.
Reteta de crema de spanac in stil toscan este rapida, sanatoasa si versatila.
Sosul toscan cu spanac, rosii uscate si smantana de gatit a cucerit si America, unde poate fi intalnit sub denumirea de ” Marry me dip”.
Cred ca am gasit mai multe retete cu acest sos pe site-urile americane decat pe cele italiene.
Il poti gasi alaturi de pui, somon sau creveti.
Branzeturile topite si aromele data de usturoi, rosii uscate sau spanac sunt pur si simplu irezistibile.
Ai nevoie de ingrediente simple:
- Crema de branza – am folosit Philadelphia, dar poti sa pui si Almette sau orice alta crema de branza iti place.
- Smantana de gatit – recomand samantana grasa, 30% grasime
- Daca nu ai mozzarella poti sa folosesti cascaval sau emmentaler
- Parmezanul poate fi inlocuit de Grana Padana
- Daca nu vrei sa folosesti usturoi proaspat poti pune 1/2 lingurita pudra de usturoi
- Rosii uscate la soare gasesti in borcane, pastrate in ulei, in pungi sau cutii metalice (acestea ar necesita hidratare in prealabil) sau in zona raioanelor cu masline varsate
- Spanac – folosesc doar baby spanac proaspat
Cum servesti crema cu spanac in stil toscan?
Este delicioasa imediat cum o pregatesti, cat timp este inca calda.
Imi place sa mananc aceasta crema simpla cu paste sau paine, crostini, biscuiti sarati, covrigi, grisine sau paine wasa.
Este delicios cald, imediat cum este gatit.
O poti servi simplu si cu orez sau alaturi de friptura.
Alte retete de creme asemantoare:
Reteta este foarte simpla, rapida si usor de pregatit.
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de crema cu spanac in stil toscan.
Urmeaza insptructiunile pas cu pas!
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de youtube
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am spalat baby spanac si l-am uscat. Coditele mai lungi au fost indepartate. Am avut rosii uscate in ulei, ce nu aveau nevoie de hidratare. daca ai rosii uscate pastrate in vid le vei pune in apa fierbine pentru 15-30 minute. Am incins uleiul, apoi am sotat ceapa pana s-a inmuiat si a devenit translucida. iti recomand sa folosesti ulei de masline, mult mai sanatos decat cel de floarea soarelui. Am adaugat usturoiul dat prin presa si am continuat sa sotez 10-15 secunde. Daca nu vrei sa folosesti usturoi proaspat poti sa il inlocuiesti cu pudra de usturoi, dar il adaugi alaturi de branzeturi, spre final.
- Peste ceapa calita cu usturoi am pus rosiile uscate taiate astfel incat sa poata fi mancate usor.
- Le-am sotat in jur de un minut, apoi am pus baby spanacul in tigaie si l-am calit pana s-a inmuiat si si-a micsorat volumul.
- Am turnat smantana de gatit si am adaugat crema de branza, mozarella rasa si parmezanul ras fin. Tot in acest moment am pus si condimentele. Am lasat pe foc in jur de 2-3 minute. Cand branzeturile s-au topit, iar mozzarella se intindea frumos, am oprit focul. S-a mancat imediat cu paine prajita. Merge si cu foccacia, lipie sau tortilla. Poti sa servesti crema de spanac in stil toscan si cu paste, friptura, peste.
Notă
Poti pastra crema in frigider pana la 48 ore. O vei incalzi inainte sa o servesti pe foc amestecand des. Poti adauga putina smantana de gatit pentru a face mai cremoasa.