Briose cu spanac si branza

13 ianuarie 2025Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Briose cu spanac si branza

briose cu spanac si branza A
Porții: 6 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 20 Min Timp total: 30 Min

Briose cu spanac si branza, reteta perfecta pentru mic dejun, gustare sau pachetel.

Aceste briose cu spanac si branza sunt savuroase, simple si rapide de pregatit.

Ai nevoie de cateva ingrediente banale: oua, faina, cascaval sau emmentaler, ulei, lapte, iaurt sau smantana, baby spanac sau spanac proaspat.

Va las cateva sfaturi pentru ca briosele cu spanac si branza sa iasa delicioase:

  1. Oul trebuie sa fie la temperatura camerei
  2. Iaurtul sau smantana contribuie la textura umeda. In ambele variante prefer varianta cu grasime
  3. Uleiul de masline poate fi inlocuit de cel de floarea soarelui, dar cel de masline este mult mai sanatos.
  4. Spanacul trebuie sa fie proaspat. Am ales baby spanac pentru ca am folosit o cantitate mica si poate fi gasit tot timpul anului in orice supermarket.
  5. Am folosit emmentaler, dar poti sa il inlocuiesti cu cascaval sau mozzarella.
  6. Daca vrei sa desprinzi usor briosele cu spanac si branza de forme, trebuie sa alegi unele de plastic sau sa folosesti unele din hartie cerata. Poti sa tapetezi formele clasice de hartie (sau tava) cu ulei si faina.
  7. Daca vrei sa adaugi si branza sarata cu siguranta vor iesi foarte gustoase.

 

briose cu spanac si branza B

Aceste briose cu spanac si branza sunt alegerea perfecta pentru momentele in care vrei sa te rasfeti cu ceva bun si sanatos.

Combinatia de spanac cu branza este perfecta.

Sunt versatile si usor de adaptat.

Iti las si alte retete de briose sarate:

  1. Briose aperitiv cu branzeturi si ardei
  2. Cu masline si feta
  3. Briose cu iaurt si cascaval
  4. Marmorate cu rosii

Reteta de briose cu spanac si branza este delicioasa, dar ofera si beneficii nutritionale:

  • Spanacul este bogat in fier, vitamine si antioxidanti
  • Branza, laptele si iaurtul aduc un plus de calciu si priteine necesare pentru sanatatea oaselor.
  • Ouale si faina aduc proteine si energie.

Acestea fiind spuse las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de briose cu spanac si branza.

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/14 Ingrediente
  • optional

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • In primul rand am pornit cuptorul la 180°C. Intr-un bol am amestecat iaurtul cu un ou, sare, piper proaspat macinat, pudra de usturoi si chimion.
  • Am adaugat apoi laptele, uleiul de masline, emmentaler-ul, faina si praful de copt.
  • In aluat am incorporat baby spanac tocat si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
  • Am impartit aluatul in 6 forme mari de briose. Am tapetat hartiile cu ulei si faina. Ideal ar fi fost sa folosesc formele de plastic.
  • Le-am lasat sa se coaca timp de 20 minute sau pana au trecut proba cu scobitoarea. Nu le lasi sa se coaca excesiv pentru ca le vei usca. Dupa ce s-au copt le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Notă

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. 

Print

Distribuie pe:

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *