Briose aperitiv cu masline si feta – reteta savuroasa de briose sarate cu masline si branza ce se pregateste foarte usor si rapid.
Sunt o idee buna pentru mic dejun, pachetel sau gustare la o petrecere de copii, dar le puteti pune si in cosul de picnic. Sunt pufoase, satioase si foarte gustoase si raman proaspete cateva zile.
Sunt un mare fan al brioselor in varianta sarata. Acestea pot fi adaptate gustului sau in functie de ce am in frigider.
Nu imi place sa risipesc mancarea, asa ca, in cazul in care imi raman branzeturi, sunca, masline sau legume proaspete sau conservate le transform in diverse retete de briose sau chec.
Cred ca toata lumea iubeste briosele aperitiv cu masline si feta. Daca nu le-ai facut pana acum, atunci ar fi pacat sa nu le incerci. Atunci cand vei musca sau vei rupe o briosa cu masline si feta iti vei dori sa nu te opresti la una singura. Sunt atat de bune! Cu textura umeda si totusi pufoasa, aromate, cu texturi placute, aceste mici aperitive vor fi o adevarata incantare pentru papilele gustative.
Daca si tu esti fan briose aperitiv iti las mai jos cateva retete:
Aceste briose aperitiv cu masline si feta sunt versatile si pot fi transformate astfel:
Nu mariti cantitatea de praf de copt!
Iata lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas in imagini pentru briose aperitiv cu masline si feta:
INGREDIENTE:
(pentru 6 buc mari)
2 oua
1 varf cutit sare
50 ml lapte
30 ml ulei
150 g faina
4 g praf de copt
60 g cascaval ras
60 g feta
40 g masline Kalamata fara samburi
1 lingura patrunjel verde tocat (sau oregano verde)
PREPARARE:
Mi-am pregatit ingredientele la indemana si le-am lasat la temperatura camerei 30 minute.
Am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt, apoi am ras cascavalul si am tocat branza feta in cuburi.
Pentru ca pregatirea brioselor aperitiv cu masline si feta sa fie rapida am feliat maslinele, apoi am tocat patrunjelul.
Am mixat ouale cu un varf cutit de sare, apoi am adaugat uleiul si laptele, amestecand dupa fiecare in parte.
Am incorporat faina amestecata cu praf de copt, apoi am adaugat cascavalul ras si cuburile de feta.
Am pus apoi maslinele taiate rondele si patrunjelul verde tocat marunt.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am impartit aluatul in 6 forme de briose tapetate cu hartie de copt.
Am copt briosele 25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C (sau pana trec testul cu scobitoarea).
Cand au trecut testul cu scobitoarea le-am scos din cuptor si e-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Sunt atat de bune! Si au iesit foarte pufoase!
In cazul in care faci o cantitate mai mare, le poti pastra in frigider si le incalzesti inainte sa le mananci.
Daca va plac retetele mele va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si pe facebook in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.