Briose marmorate cu rosii si mozzarella

22 mai 2019Diva in Bucatarie

Briose marmorate cu rosii si mozzarella

Briose marmorate cu rosii si mozzarella, aromate cu cimbru, sunt briose aperitiv perfecte pentru micul dejun, gustare sau pachetel.

M-am gandit sa fac ceva sarat, rapid pentru micul dejun. Genul acela de gustare ce poate fi savurata in momentul in care esti pe fuga si vrei sa mananci in timp ce te grabesti spre statia de autobuz sau le poti manca in masina, la primul stop.

Reteta este simpla, sanatoasa, cu ingrediente pe care oricine le poate cumpara de la magazinul de la colt.

Am o prietena care va fi tare incantata de reteta aceasta. Micul dejun il ia doar in masina. Si ea, dar si fetita de 5 ani, care prefera sa piarda 20 de minute sa se uite in oglinda si sa schimbe 3 fustite si 2 rochii, spre disperarea mamei ce se agita in jurul ei fara folos.

Fetita nu seamana cu mama in mod sigur. Prietena mea este genul acela de tipa care isi trage pe ea o pereche de jeansi si un tricou, rar cate o camasa.

Nu se fardeaza, nu pierde mai mult de 5 minute la oglinda, iar acel moment este doar pentru a-si prinde parul.

Nici nu are nevoie, este o femeie frumoasa. Cand am facut aceste briose m-am gandit la ea.

Dar, mai am prietene care isi doresc briose sarate pentru pachetelul copiilor. Sunt convinsa ca multe mamaici vor fi incantate de gustul bun, de faptul ca sunt pufoase si gustoase, dar mai ales pentru ca se fac foarte usor si foarte rapid.

Pentru a face briose marmorate cu rosii si mozzarella nu este nevoie nici macar de mixer. Eu le-am pregatit in maxim 7 minute si le-am copt in 20 de minute. Nu-i asa ca suna bine?

Problema este la cat de rapid se fac, la fel vor disparea. Mi-au placut atat de mult incat am mancat doua bucati imediat. Mi-am gasit o scuza ca trebuie sa le gust, caci nu pot posta ceva fara sa stiu daca a iesit ceva gustos.

La poza am ales fix briosa cea mai putin marmorata, dar este draguta si aceasta.

Imi plac culorile, textura si gustul.

Briosele marmorate cu rosii si mozzarele sunt acele briose aperitiv ce pot fi pregatite si pentru petrecerile copiilor, pentru picnic, le pot lua in excursii fara riscul de a se strica pe drum.

Iata care sunt ingredientele si modul de preparare pentru briosele marmorate cu rosii si mozzarella, briose aperitiv foarte gustoase.

INGREDIENTE:

(pentru 6 buc)

120 g faina

100 ml lapte

30 ml ulei de floarea soarelui

1 ou

20 g pasta de rosii (triplu concentrata)

100 g mozzarella rasa (sau cascaval)

sare

piper proaspat macinat

frunzele de la 3 crengute cimbru sau 1/4 lingurita cimbru uscat

5 g praf de copt

6 rosii cherry pentru decor

PREPARARE:

Am preincalzit cuptorul la 180°C.

Am pus intr-un bol oul, laptele si uleiul si le-am amestecat bine. In alt bol am pus faina cu sare, piper, praf de copt, mozzarella rasa si frunzele de cimbru.

Am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.  Am luat 100 g din aluat in alt vas si am pus pasta de rosii peste acesta.

Am omogenizat compozitia si am obtinut o culoare frumoasa.

Am tapetat tava de copt cu hartii cerate (de buna calitate) / forme de silicon. Aluatul are branza care se topeste la coacere si se va lipi de marginile exterioare.

Am pus in fiecare forma cate o lingura din aluatul alb, apoi am pus o lingura de aluat rosu. Am impartit aluatul alb ramas, astfel incat sa ajunga peste toate briosele.

Cu un cutit am amestecat usor in ele, pentru a crea efectul de marmorat.

Am copt briosele timp de 20 minute, apoi le-am lasat sa se racaesca pe un gratar.

Au iesit tare bune!

Sectiunea imi place mult.

Sper sa le pregatiti si voi si sa imi trimiteti o poza.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *