fbpx

RETETE RECENTE

VARZA ROSIE MURATA LA BORCAN PENTRU IARNA

October 21, 2021 | CATEGORIA

Varza rosie murata in saramura v

Varza rosie murata in saramura – reteta de varza rosie tocata si murata la borcan pentru iarna – conserva 100% naturala de varza rosie- reteta de varza murata rapid, explicata pas cu pas in imagini.

Pentru a pregati varza rosie tocata si murata in saramura la borcan am ales varza sanatoasa ce nu are frunze vestede sau patate.  Trebuie sa fie indesata si sa aiba aspect proaspat si sanatos.

Dintre toate muraturile, varza murata este poate cea mai folosita la salate in timpul iernii. Puteti vedea cum am pregatit varza alba murata la borcan pentru iarna daca apasati aici. Metoda este identica, difera doar ingredientele folosite.

Daca vreti sa vedeti cum pun foi de varza la borcan pentru sarmale, atunci apasati aici.

Varza murata este foarte sanatoasa, avand toata gama de vitamine B, saruri minerale, vitamina C, acid folic și magneziu. De asemenea, varza acra are renumele de a bloca dezvoltarea tumorilor, activand enzimele care neutralizeaza substantele cancerigene.

Varza rosie are insa mai multi compusi vegetali benefici pentru sanatate, in comparatie cu sora cea alba.

Varza rosie murata in saramura o

Mie imi place foarte mult varza rosie si o consum atat in salate, cat si gatita.

Daca vreti sa va inspirati va las mai jos retetele mele. Apesati pe titlul retetei si veti fi redirectionati la reteta:

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru varza rosie murata in saramura.

INGREDIENTE:

1.6 kg varza rosie

1 l apa

25 g sare neiodata pentru muraturi

Boabe de piper

Boabe de mustar

seminte de chimen

flori uscate de marar

hrean

PREPARARE:

Am indepartat frunzele exterioare, apoi am taiat-o in jumatate. Mi s-a parut destul de mare, asa ca am taiat-o pana la urma in sferturi, apoi am tocat-o fideluta cu un cutit. Puteti sa o taiati cu o mandolina sau sa folositi un robot.

Cotoarele nu le folositi. Fie le aruncati, fie le rontaiti. Eu le-am impartit cu mama, caci ne plac. 🙂

Am pus varza intr-un castron si am presarat 5 g sare si am adaugat o lingurita seminte de chimen.

VARZA ROSIE MURATA LA BORCAN PENTRU IARNA 1

Am frecat putin varza si am lasat-o in jur de 15 minute. In borcanele pregatite pentru a pune varza am pus cate o lingurita boabe de piper si o lingurita boabe de mustar. Am pus varza rosie in borcane, inghesuind-o cat mai bine. Am pregatit saramura fierband apa cu restul de sare. Cand s-a topit sarea si apa a dat in cateva clocote am oprit focul si am lasat-o sa se raceasca putin.

VARZA ROSIE MURATA LA BORCAN PENTRU IARNA 2

Intre timp am mai presarat foarte putin chimen, am pus flori de marar si fasii de hrean. Am turnat treptat saramura, cat era inca fierbinte. Am introdus un betisor de frigarui si am agitat lichidul pentru a scoate aerul din borcane. Am acoperit borcanele cu farfurioare, caci capacul va fi pus doar cand se va incheia perioada de fermentare.

Inca de a doua zi se va observa o spuma. Zeama trebuie vanturata, asa cum se face si pentru varza pusa in butoi, dar acum acest lucru se face mult mai usor, sufland intr-un pai pentru pahar introdus cat mai adanc in borcan.

Acest procedeu se repeta pe parcursul a cateva zile.

Cand fermentatia se opreste si incepe sa miroasa usor a muraturi se poate pune capacul.

Dupa 3-4 zile am infiletat borcanele, se pun intr-o camara racoroasa, iar dupa aproximativ 3 saptamani poate fi consumata.

Ce buna este varza rosie tocata si murata in saramura!

Sper ca veti incerca si voi caci la iarna aveti nevoie doar de putin ulei de masline si salata este gata.

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Daca vreti sa vedeti reteta video pe eran mare apasati pe “watch on YouTube”.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.

Va invit si pe facebook in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *