Salata de oua in stil grecesc
Salata de oua
Salata de oua in stil grecesc, reteta simpla si gustoasa perfecta pentru dieta
Daca esti in cautarea unei retete rapide, savuroase, proaspata si aromata, aceasta salata de oua in stil grecesc este alegerea perfecta.
Cu ingrediente simple si un dressing cremos, aceasta salata este potrivita pentru orice masa.
Aceasta reteta te va cuceri cu gustul si textura cremoasa, dar si pentru ca este sanatoasa, fara maioneza.
Este perfecta dupa sarbatori, cand ai mancat prea multa carne.
Poate fi si o idee buna de reciclare a oualor rosii dupa Pasti.
Am combinat doua retete grecesti si am adaugat oua, iar rezultatul este pur si simplu minunat.
Salata traditionala greceasca cu rosii, castraveti si feta si sosul tzatziki isi dau intalnire in reteta de salata de oua in stil grecesc.
Cele mai bune salate de oua au la baza ingrediente simple.
Iti las aici mai multe sugestii:
Pentru ca reteta sa iasa delicioasa ai grija ca ouale sa fie fierte pana la o consistenta tare.
Cum fierbi ouale?
Le pui in apa rece cu sare. Aduci apa la fiert si lasi pe foc 10-12 minute pentru o consistenta tare.
Scurgi apa fierbinte, treci ouale prin jet de apa rece si le cureti imediat.
Le decojesc sub jet de apa rece, ca sa se curete frumos.
Dar, daca ai oua foarte proaspete, exista riscul ca in timpul decojirii albusul fiert sa ramana lipit de coaja.
Cu ce poti manca salata de oua in stil grecesc?
Merge de minuna insotita de pitta greceasca, paine taraneasca sau orice alta paine proaspata ai in casa.
Daca esti la dieta poti alege paine wasa.
Cat timp poti pastra salata de oua in stil grecesc?
Daca faci o cantitate mai mare poti sa o pastrezi in frigider pana la 48 de ore.
Dupa acest interval de timp legumele isi vor schimba aspectul si gustul.
Despre ingrediente:
Poti inlocui sosul tzatziki cu iaurt grecesc simplu.
Daca nu esti la dieta poti folosi maioneza cu iaurt, in cantitati egale.
Poti adauga in salata ardei gras, apio, morcov ras, avocado.
Castravetii tip cornison pot fi inlocuiti de castravetele Fabio.
Daca nu gasesti masline kalamata fara samburi, atunci vei folosi masline negre feliate.
Ceapa verde poate fi inlocuita de ceapa rosie.
Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata de oua in stil grecesc.
Ingrediente
- Pentru servit
Instrucțiuni
- Pentru inceput am pus ouale la fiert in apa rece cu sare. Le-am lasat sa fiarba timp de 11 minute din momentul in care apa a dat in clocot. Cat timp s-au fiert ouale am spalat legumele. Am ras unul din castraveti, apoi l-am dat prin razatoarea cu ochiuri mici. L-am stors foarte bine in mana, pana nu a mai iesit lichid din el.
- Am taiat si al doilea castravete in cuburi de marime potrivita. Rosiile cherry au fost lunguiete, asa ca le-am taiat in trei, iar maslinele fara samburi in jumatate. Apoi am tocat ceapa verde.
- Pentru dressing am amestecat intr-un bol iaurtul grecesc cu mararul tocat, usturoiul dat prin presa, castravetele ras si bine stors de lichid, ulei de masline, un varf cutit de sare si putin piper proaspat macinat.
- Am continuat cu taierea oualor in cuburi de marime potrivita, apoi branza feta in cuburi mici. Daca vrei o textura si mai cremoasa poti zdrobi branza cu o furculita.
- Am pus toate ingredientele intr-un bol, iar peste acestea am pus sosul de iaurt. Am presarat foarte putina sare si piper proaspat macinat si am amestecat usor. pana cand compozitia s-a omogenizat. Pentru servire am pus o mana de rucola pe un platou, apoi am pus salata. Poti sa renunti la decor si servesti salata intr-un bol.
Notă
Salata de oua in stil grecesc este perfecta pentru cei care isi doresc o masa sanatoasa. Ouale sunt o sursa excelenta de proteine, iar legumele proaspete adus vitamine si fibre esentiale pentru organism.