RETETE RECENTE

SALATA DE OUA

February 2, 2018 | CATEGORIA

La aceasta salata recurg de cele mai multe ori dupa perioada Pastelui, cand imi raman multe oua fierte, dar o folosesc si la petreceri pentru a iesi din tiparul retetelor cu oua umplute. Reteta este veche din 4 februarie 2011, am repostat-o fix la 7 ani diferenta, pentru ca i-am facut poze noi, dar si un film pentru canalul de You Tube: Diva In Bucatarie, unde va invit sa va abonati.  V-am ascultat rugamintile si am facut filmulete cu cele mai simple si mai rapide retete, dar vor urma si retete ce par la prima vedere mai complexe, dar in realitate se pregatesc extrem de usor.

Pentru reteta de salata de oua avem nevoie de foarte putine ingrediente, nu necesita tehnici speciale si nici timp mult de pregatire. Cat ai bate din palme este gata. Si de mancat se va manca la fel de repede. Ca mod de prezentare am preferat sa pastrez ardeiul gras umplut cu aceasta salata. Il folosim si pe post de decor, dar si pe post de leguma proaspata ce insoteste salata si taie din grasimea maionezei.

Salata de oua o putem pregati in orice perioada a anului, pe post de mic dejun, aperitiv la o masa festiva sau o masa in familie. Nu necesita tehnici complicate de lucru si ingrediente complicate. Tot ce avem aici putem avea pe parcursul unui an intreg. Daca ramanem fara castraveti murati in casa, putem gasi si in magazine.

Este o salata simpla, rapida, usor de pregatit, satioasa si economica.

Singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este ca ouale sa fie fierte de consistenta tare. Nu avem nevoie de galbenus moale, care se scurge.

Acum va las sa vedeti cat de usor se face si va invit si pe voi sa o pregatiti si sa imi trimiteti o poza cu salata voastra. O voi publica cu mare drag.

INGREDIENTE:
(pentru 4-6 portii)

4 oua fierte de consistenta tare

2 cepe verzi

2 castraveti murati

2 linguri smantana

1 lingura cu varf  maioneza

100 g telemea

sare  si piper proaspat macinat

1 / 4 linguriţă boia de ardei pentru decor

cateva frunze de patrunjel pentru decor

 

PREPARARE:

Decojim ouale de coaja, le tocam marunt, apoi radem branza. Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam pana se omogenizeaza. Le putem servi intr-un vas pe care il decoram sau umplem jumatati de ardei verde – vom umple 6-8 jumatati de ardei mici-medii ca marime.

Putem presara boia de ardei dulce pentru a decora salata.

Va las aici filmul cu pregatirea salatei de oua, pentru a va fi mai usor sa o pregatiti:

Iata si poza din 2011:

 

Pofta buna!

Comentarii

  • ce bine arata!!!!!

  • diva in bucatarie

    Multumesc!

  • O idee ingenioasa! Chiar azi ma intreba mama ce facem cu ouale ramase 😛
    Pupici!

    • diva in bucatarie

      Ma bucur ca iti placedeea, eu asta fac an de an, pentru ca ma plictisesc de oua fierte. Te pup

  • Diana

    Ce idee desteapta …

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *