Creveti cu orez

27 decembrie 2024Diva in Bucatarie

Creveti cu orez

creveti cu orez basmati A
Porții: 4 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 15 Min Timp gatire: 20 Min Timp total: 35 Min

Creveti cu orez, reteta delicioasa si usor de facut, perfecta pentru o dieta echilibrata

Reteta de creveti cu orez este una din cele mai simple si mai gustoase, usor si rapid de preparat.

Daca va doriti o masa rapida, usoara si extrem de gustoasa, reteta de creveti prajiti cu orez basmati este alegerea perfecta.

Pentru decor si un plus de gust am folosit ulei de patrunjel.

Reteta este gata in jur 30 minute si are o prezentare frumoasa.

Vei iubi aceasta reteta pentru ca este sanatoasa, satioasa si savuroasa.

O poti servi si la o masa speciala cu prietenii.

Reteta de creveti cu orez este versatila si poate adaptata adaugand si alte legume sau inlocuind uleiul de patrunjel cu un sos picant.

Crevetii sunt bogati in proteine, vitamine si minerale esentiale si au putine calorii.

Uleiul de masline este plin de beneficii pentru sanatate, iar orezul basmati are un indice glicemic mai mic in comparatie cu alte tipuri de orez.

Aceste lucruri fac ca alegerea acestui preparat sa fie ideal pentru o dieta echilibrata.

creveti cu orez basmati B

Am folosit orez basmati de la Baneasa. Il gasesti la cutie sau la punga.

Acest orez are o textura usoara si granulatie delicata, transformandu-l intr-un ingredient de baza in bucatarie.

Aroma distincta si gustul sau usor de nuci il fac perfect pentru preparate aromate.

Daca sunt gatite corect, boabele de orez raman individuale si nu sunt lipicioase.

Nu este necesara clatirea orezului. Trebuie respectata proportia dintre orez si lichid: 3 (la 200 g orez se folosesc 600 ml supa sau apa).

Iti recomand sa folosesti supa concentrata de legume sau de peste (stock).

creveti cu orez basmati C

Cu orez basmati am mai pregatit si alte retete delicioase:

  1. orez violet colorat natural
  2. orez cu spanac
  3. pilaf de orez in trei culori

Reteta de creveti cu orez  este solutia perfecta pentru o masa rapida, sanatoasa si delicioasa, cu o prezentare ca la restaurant.

Aroma orezului si gustul crevetilor transforma un simplu preparat intr-unul minunat.

Gasesti mai explicatiile scrise pas cu pas.

Pentru inceput iti las reteta de creveti cu orez in format video.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/13 Ingrediente

Instrucțiuni

0/7 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am pregatit decorul. Am taiat o jumatate de foaie de orez in bucati de marime medie. Acestea isi vor mari volumul considerabil dupa gatire. Le-am prajit pe rand in baie de ulei foarte incins. Imediat dupa ce s-au format le-am scos din ulei, ca sa nu se imbibe.
  • Am trecut la pregatirea uleiului de patrunjel. L-am tocat, apoi l-am pus in vasul unui mixer verical. Peste acesta am turnat 80 ml ulei foarte binte. Se poate folosi uleiul in care a fost prajit decorul. L-am pasat foarte bine, apoi l-am strecurat printr-o sita foarte deasa intr-un castron pus in apa rece cu gheata. In acest mod uleiul nu isi va schimba culoarea.
  • Am trecut la pregatirea orezului. Am folosit orez basmati de la Baneasa. Il gasiti la cutie sau la punga. Acest orez are o textura usoara si granulatie delicata, transformandu-l intr-un ingredient de baza in bucatarie. Aroma distincta si gustul sau usor de nuci il fac perfect pentru preparate aromate. Am cantarit 200 g de orez, dar importanta este masura vasului. Arata 200 ml. Va fi inmultita cu trei, adica voi folosi 600 ml supa.
  • Am tocat o ceapa cat mai fin. Apoi am taiat in cuburi mici jumatate de ardei kapia verde. Am folosit o oala cu capac. In aceasta am incins uleiul si am calit ceapa. Peste aceasta am presarat sare. Cand avea aspect lucios si s-a inmuiat am adaugat cuburile de ardei. Dupa aproximativ un minut am adaugat coaja rasa de lamaie si piperul proaspat macinat.
  • Am mai sotat cateva secunde, apoi am pus orezul. L-am sotat 1 minut, apoi am turnat supa foarte fierbinte si am amestecat.. Am lasat pana a dat in primul clocot, am coperit cu capac si am lasat focul foarte mic. S-a gatit timp de 12 minute, timp in care nu am ridicat deloc capacul. Am oprit focul si am lasat orezul cu capac inca 15 minute.
  • In acest timp am pregatit crevetii. Am decorticat cozile de creveti, dar am lasat ultimul segment pentru mai mult gust, dar si aspect. Cu un cutit am facut o incizie superficiala pe spatele crevetilor si am scos tractul intestinal. I-am clatit apoi i-am uscat prin tamponare pe ambele parti cu un servet de hartie. Am incins uleiul de masline intr-o tigaie larga. I-am prajit in jur de 2 min pe fiecare parte, apoi i-am scos pe o farfurie.
  • In acest moment am luat capacul de la orez, l-am aerat, apoi am pregatit farfuriile. Am pus pe fiecare farfurie putin ulei de patrunjel. Cu ajutorul unui inel metalic am aranjat orezul. L-am decorat cu cipsul din foaie de orez, apoi am pus crevetii.

Notă

S-a mancat cu pofta! Am avut o masa delicioasa, ideala pentru o dieta echilibrata.

Daca iti ramane poti pastra crevetii cu orezul intr-o cutie inchisa etand. Incalzesti a doua zi in cuptorul cu microunde si te bucuri de o masa delicioasa si sanatoasa.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *