Biscuiti sarati cu parmezan si cascaval
Biscuiti sarati cu parmezan si cascaval
Biscuiti sarati cu parmezan si cascaval
Biscuitii sarati cu parmezan si cascaval sunt gustarea perfecta, simpla si usor de pregatit.
Daca esti in cautarea unei retete de biscuiti sarati sau saratele, atunci reteta aceasta este ceea ce ai nevoie!
Imi place sa rontai ceva cand ma uit la televizor, iar biscuitii sarati cu parmezan si cascaval sunt ceva de vis. Pur si simplu nu imi dau seama cand se termina.
Ii poti in orice forma iti place. Daca nu ai rabdare sa reintinzi aluatul poti sa tai in prima in patrate, romburi sau dreptunghiuri.
Sunt versatili. Poti sa inlocuiesti cascavalul cu cheddar sau emmentaler.
Poti adauga boia dulce sau picanta, chimen, susan sau presari alte seminte ca decor.
Daca folosesti branzeturi gata rase presara o lingurita amidon peste acestea si amesteci bine.
Daca au stat in punga este posibil sa fie mai umede.
Important este ca aluatul sa fie rece cand il decupezi, dar si cand il pui la copt.
Daca vrei poti adauga si ierburi uscate.
Despre ingrediente
- Faina alba superioara 000 este perfecta pentru aceasta reteta
- Unt – am folosit unt Lurpak sarat. Are un gust deosebit. Este cremos si fin.
- Folosesti oua proaspete de marime mare
- Ai nevoie de parmezan si cascaval de calitate
Sfaturi pentru biscuiti sarati cu parmezan si cascaval deliciosi:
- Ai grija sa masori corect ingredientele
- Lasi alutul la frigider pana se intareste, dar sa fie usor de intins in acelasi timp.
- Poti sa il imaprti in jumatate. Cat timp decupezi primii biscuiti restul de aluat sta in frigider.
- Aluatul ramas dupa decupare se aduna si se reintinde, urmand sa decupezi alti biscuiti.
- Daca nu folosesti forme poti sa il tai in dreptunghiuri sau patrate
Mai multe retete de biscuiti sarati:
Poti servi acesti biscuiti sarati cu parmezan si cascaval la orice petrecere sau masa festiva, dar sunt o idee buna si pentru rontatit ceva bun.
Sunt deliciosi, se fac usor si sunt mai sanatosi decat orice crontanele ati cumpara din comert.
Las lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas mai jos.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Pentru inceput am mixat untul rece taiat in cuburi cu sare si piper proaspat macinat.
- Am adaugat un ou si am mixat pana s-a omogenizat compozitia.
- Apoi am incorporat faina, parmezanul ras fin si cascavalul ras.
- Dupa ce am framantat putin cu mana, am invelit aluatul in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru o ora.
- Cand s-a intarit l-am taiat in jumatate. Am intins prima bucata de aluat astfel incat sa aiba o grosime de 3-4 mm. In acest timp restul de aluat a stat in frigider. L-am decupat in stelute de marimi diferite. Aluatul ramas dupa decupare l-am framantat si l-am pus in frigider. Am continuat sa intind si sa decupez a doua jumatate de aluat, apoi resturile de aluat pana cand s-a terminat tot aluatul. Le-am copt la 180°C pana cand s-au rumenit usor pe margini. Timpul de coacere poate fi diferit intre 15 si 20 minute, in functie de puterea cuptorului.
Notă
Biscuiti sarati cu parmezan si cascaval pot fi pastrati pana la 5-7 zile intr-o cutie inchisa etans.