Salata de sfecla rosie cu iaurt
Salata de sfecla rosie cu iaurt. Salata traditionala greceasca din sfecla rosie este una din cele mai sanatoase retete.
Este cunoscuta si sub numele de pantzarosalata.
Salata traditionala greceasca din sfecla rosie este una din cele mai sanatoase retete.
Sfecla rosie este o sursa excelenta de fibre si este asociata cu multe beneficii pentru sanatate.
Pentru a pregati aceasta reteta poti sa folosesti sfecla rosie fiarta sau coapta. Rezultatul va fi la fel de savuros.
Pantzarosalata este traducerea in limba greaca pentru salata de sfecla.
Se pregateste usor, fara tehnici speciale de gatit. Este mai fresh si mai sanatoasa decat salatele ce folosesc maioneza.
Vei obtine un preparat savuros cu ingrediente putine, ce nu costa mult.
Are o culoare frumoasa si un gust placut si proaspat, cu aroma de usturoi si marar.
Pantzarosalata este traducerea in limba greaca pentru salata de sfecla.
Se pregateste usor, fara tehnici speciale de gatit. Este mai fresh si mai sanatoasa decat salatele ce folosesc maioneza.
Vei obtine un preparat savuros cu ingrediente putine, ce nu costa mult.
Are o culoare frumoasa si un gust placut si proaspat, cu aroma de usturoi si marar.
Daca nu iti plac nucile poti sa nu le pui in aceasta salata de sfecla rosie cu iaurt.
O poti manca simpla, ca aperitiv, dar poate fi garnitura perfecta pentru carnea gatita la gratar.
Daca vrei sa pregatesti si alte retete de salata de sfecla rosie iti las mai jos cateva sugestii:
- 1. salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi
- 2. salata de sfecla rosie cu hrean
- 3. salata de varza rosie cu sfecla
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de salata de sfecla rosie cu iaurt:
Ingrediente salata de sfecla rosie cu iaurt:
450 g sfecla rosie fiarta sau coapta
60 g nuca tocata marunt la cutit
1 lingurita sare
1 -2 catei de usturoi dati prin presa
2 linguri marar tocat
150 g iaurt grecesc
Cum se face salata de sfecla rosie cu iaurt?
In primul rand am fiert sfecla rosie. Timpul de fierbere/coacere este diferit in functie de marimea radacinoaselor.
Vei sti ca este gata cand este moale. Se pune la fiert in apa rece, la fel ca si cartoful.
Cand a fost gatita am scos-o din apa si am lasat-o sa se raceasca, apoi am curatat-o de coaja.
Se ia foarte usor printr-o simpla raschetare.
Am taiat sfecla rosie in cuburi mici si le-am pus intr-un bol. am adaugat sare si usturoi dat prin presa.
Am tocat nuca la cutit cat mai marunt. Am pus-o peste sfecla, am adaugat apoi iaurtul si mararul tocat.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Salata de sfecla rosie cu iaurt este gata!
Servire salata de sfecla rosie cu iaurt: se poate manca imediat, dar parca este mai buna daca sta 30 minute in frigider.
Daca alegi sa o transformi in aperitiv poti avea alaturi pitta greceasca, betisoare de legume sau oua.
O poti folosi si in sandwichuri sau wrapuri.
Daca ai intoleranta la lactate poti alege sa pregatesti salata de sfecla rosie cu iaurt cu iaurt vegan sau crema vegetala.
Rezista in frigider intr-o cutie inchisa etans pana la 4 zile.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Exceptional de gustoasa!
Ma bucur ca iti place!