Pulpe de pui la Air Fryer
Pulpe de pui la Air Fryer

Pulpe de pui la Air Fryer, reteta simpla si delicioasa de pulpe cu piele crocanta si carne frageda si moale
Aceste pulpe de pui la Air Fryer sunt o varianta rapida si sanatoasa pentru o masa gustoasa, gatita fara ulei in exces.
O friteuza cu aer cald este alegerea perfecta pentru a gati mai rapid, fara efort.
Ca in majoritatea retetelor, gatite cu acest aparat, puiul se face rapid si usor si iese savuros, cu carne suculenta si piele crocanta.
Am ales pulpe de pui intregi, cu os. Poti sa inlocuiesti cele 2 pulpe cu ciocanele sau doar cu partea superioara a pulpelor.
In acest caz timpul de gatire poate fi diferit. Si tipul friteuzei poate influenta durata cu maxim 5 minute.
Nu ai friteuza? Le poti gati in cuptor timp de 45 minute.
Cu ce poti servi aceste pulpe de pui la Air Fryer?
Sunt foarte gustoase servite in mod clasic cu piure de cartofi, dar merg si cu cartofi natur sau copti.
Alte garnituri potrivite: paste, orez, salata bavareza de cartofi, guacamole, sos de usturoi, salata de varza sau orice alta salata preferi.
Sfaturi
- In primul rand cureti bine pulpele de fulgi si tuleie, le ususci, apoi le sarezi si le lasi sa astepte 30 minute la temperatura camerei.
- Pulpele de pui trebuie sa fie aranjate in cuva friteuzei cu putin spatiu intre ele, astfel incat caldura sa poata circula in jurul lor.
- Gatirea cu piele in jos in cea mai mare parte a timpului impiedica arderea acesteia.
- Pulpele vor continua sa se gateasca si dupa ce le scoti din aparat. Lasa-le se odihneasca inainte sa le servesti.
Despre condimente:
Am folosit sare, piper si ierburi de Provence. Poti folosi cimbru, oregano, pudra de usturoi sau pudra de ceapa.
Daca iti aroma gratarului pe lemne poti presara si boia afumata.
Amesteci toate condimentele, cu exceptia sarii (ce va fi folosita in prealabil pentru marinare), apoi presari peste pulpe pe ambele parti.
Mai multe retete cu carne gatite la Air Fryer:
Fii la curent cu noile retete! Posetez in fiecare saptamana retete noi. Ma gasesti si pe canalul de YouTube.
Incearca si tu aceste pulpe de pui la Air Fryer si bucura-te de o masa gustoasa si sanatoasa!
Ingrediente
Instrucțiuni
- Pentru inceput am preincalzit friteuza la 200°C. Am curatat pulpele de pui de fulgi si tuleie, apoi le-am uscat prin tamponare cu un serveti de bucatarie. Am presarat sare pe ambele parti si le-am lasat aproximativ 30 minute la temperatura camerei. Dupa acest interval de timp am presarat piper proaspat macinat si ierburi de provence.
- Am aranjat pulpele in cosul friteuzei cu pielea in jos. Le-am gatit timp de 20 minute.
- Dupa acest interval le-am intors cu pielea in sus si le-am lasat inca 10 minute. Pielea era crocanta. Daca nu este suficient de crocanta le mai poti pune pentru inca 5 minute. In acest moment le-am scos si le-am lasat 5 minute sa astepte. In acest timp am pregatit salata si am pus piure de cartofi in farfurii. S-a mancat cu pofta!
Notă
Aceasta reteta de pulpe de pui la Air Fryer este perfecta atata pentru pranz, cat si pentru cina.
Sunt delicioase daca le mananci imediat, dar sunt la fel de gustoase si a doua zi. Pielea nu va fi la fel de crocanta dupa ce pulpele vor sta in frigider. Le poti incalzi in cuptorul cu microunde.