Crema de branza cu dovleac copt
Crema de branza cu dovleac copt

Crema de branza cu dovleac copt, reteta simpla, cremoasa si savuroasa
Reteta de crema de branza cu dovleac copt este gustoasa si se face rapid.
Este perfecta pentru cei care isi doresc un preparat delicios, sanatos, foarte usor de pregatit daca ai dovleacul gata copt.
Desi este mai intalnita toamna, te poti rasfata cu ea si in restul zilelor friguroase.
Iti las cateva sfaturi pentru ca sa obtii o crema de branza cu dovleac copt perfecta
- Foloseste dovleac proaspat copt. Fie ai facut special pentru aceasta reteta, fie folosesti din dovleacul copt pentru alte preparate.
- Ajusteaza gustul adaugand miere de albine dupa gust.
- Daca vrei o textura mai moale cresti cantitatea de smantana
- Pentru a aduce mai multa culoare poti adauga mai multa boia dulce
Cum o servesti?
- Tartinabila – pe paine prajita, crackers sau biscuiti sarati
- Umplutura pentru clatite sarate
- Ca aperitiv, alaturi de alte creme (hummus, guacamole, crema de ardei copti cu nuca)
- Este perfecta la temperatura camerei.
De ce vei iubi reteta?
- Este versatila. Poate fi folosita ca tartinabila sau ca umplutura
- Are gust foarte bun
- Se preparara rapid
Cu doar cateva ingrediente si etape de pregatire vei obtine o crema delicioasa in 10 minute.
Aici poti vedea cum se coace dovleacul. Poti sa nu presari sahar pe cateva felii, pentru a le folosi in aceasta reteta.
Aceasta reteta poate fi adaptata gustului tau.
Poti adauga verdeturi sau condimente.
Mierea de albine poate fi inlocuita cu sirop de artar.
Reteta de crema de branza cu dovleac copt este sanatoasa si apreciata de toti cei care iubesc dovleacul copt.
Acesta aduce o multime de beneficii pentru sanatate. Contine luteina, beta-caroten, o multime de vitamine si minerale.
Este bogat in proteine si fibre si o sursa excelenta de Omega 3 si Omega 6.
Fii la curent cu noutatile! Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube sau pe Instagram.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am pus in vasul unul mixer crema de branza, telemeaua si smantana. Am pasat pana am obtinut o crema fina.
- Peste aceasta am adaugat dovleacul copt, boia dulce si mierea de albine. Pentru o aroma deosebita am presarat un varf cutit de scortisoara. Aceasta trebuie sa fie foarte discreta, asa ca nu exagera. Daca nu iti place poti omite scortisoara. Am pasat pana s-a omogenizat totul. Am pus crema intr-un bol si am decorat-o cu miez de nuca prajita si cuburi de dovleac copt. Peste acestea se mai poate pune putina miere de albine. Chiar daca este un aperitiv sarat, mierea de albine nu poate lipsi din aceasta combinatie, echilibrand gustul sarat.
Notă
O poti pastra in frigider pana la 3 zile.
Poti experimenta schimband modurile de servire: in paharele, boluri, alaturi de morcovi copti sau legume proaspete.