Trufe tiramisu

12 februarie 2025Diva in Bucatarie

Trufe tiramisu

trufe tiramisu A reteta diva in bucatarie A
Porții: 18 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 10 Min Timp total: 20 Min

Trufe tiramisu reteta delicioasa de bilute tiramisu pregatite rapid si usor

Daca iubesti deserturile din bucataria italiana vei iubi si aceste trufe tiramisu.

Sunt o varianta reinterpretata a clasicului desert tiramisu, fiind perfecte pentru a te rasfata cand ai pofta de ceva dulce, dar si pentru diverse evenimente.

Le poti decora cu cacao sau le scufunzi in ciocolata topita si le lasi apoi pana cand aceasta se intareste.

Iti las cateva motive pentru care le vei iubi:

  1.  se fac extrem de rapid si usor, chiar mai usor decat un tiramisu clasic
  2. nu necesita timp de racire
  3. pot fi o idee buna de cadou dulce

trufe tiramisu B reteta diva in bucatarie

Mai multe retete de bomboane facute in casa:

  1. Bomboane Raffaello din lapte condensat
  2. Bomboane Ferrero Rocher de casa
  3. Trufe Oreo

Pe langa faptul ca sunt delicioase, aceste trufe tiramisu sunt foarte practice.

Le poti pregati in avans sau in momentele in care se anunta musafiri si nu ai mult timp la dispozitie.

Nu trebuie decat sa zdrobesti piscoturile si sa le amesteci cu restul ingredientelor.

Formezi bilele, le tavalesti prin cacao si desertul este gata!

Sfaturi

  1. Foloseste o cafea tare sau cafeaua pe care o bei in mod obisnuit.
  2. Daca le faci pentru copii poti pune lapte si esenta de cafea.
  3. Lasi cafeaua sa se raceasca complet inainte sa o pui peste piscoturi.
  4. Cafeaua fierbinte va topi crema mascarpone.
  5. Ai nevoie de piscoturi de calitate, tari.
  6. Adaugi cafea treptat. In functie de tipul de piscoturi este posibil sa mai ai nevoie de 10-20 ml cafea.
  7. Torna cafeaua treptat si amesteci de fiecare data.

Daca nu ai incercat inca aceasta reteta de trufe tiramisu, atunci acum este momentul sa descoperi un desert simplu, savuros si elegant.

iti ofera echilibrul perfect intre dulce, usor amar si cremozitate.

Sunt desertul perfect cu textura fina si gust irezistibil.

Le poti pregati oricand ai pofta de ceva dulce, dar si pentru a le lua cu tine in excursie, fiind ideale si pe post de cadouri dulci.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/6 Ingrediente

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am pasat piscoturile pana am obtinut o compozitie omogena, foarte marunta.
  • Le-am mutat intr-un castron. Am adaugat zaharul pudra si crema mascarpone si am amestecat.
  • Peste acestea am turnat cafeaua tare racita complet. Am adaugat-o in doua transe, pentru a ma asigura ca nu pun prea multa. Daca le pregatesti doar pentru adulti poti adauga o lingura lichior de cafea. In cazul in care, putin probabil, torni prea multa cafea, mai adaugi 1 piscot maruntit fin sau 30 g mascarpone.
  • Pentru a le pregati relativ egale am folosit o lingurita ca unitate de masura. Am modelat intre palme pana am obtinut bile omogene.
  • Le-am dat prin pudra de cacao pana au fost complet acoperite. Daca ti se pare prea amara (desi nu este un gust care deranjeaza), le poti da prin cacao amestecata cu zahar pudra sau le imbraci in ciocolata cu lapte sau ciocolata alba topite in prealabil.

Notă

Aceste trufe tiramisu se pot pastra in frigider timp de 3-4 zile. Le acoperi cu folie alimentara sau le pui intr-o cutie cu capac.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *