Oua umplute cu pate de ficat
Oua umplute cu pate

Oua umplute cu pate de ficat, un aperitiv delicios, simplu si usor de facut
Aceste oua umplute cu pate de ficat sunt perfecte pe post de gustare, mic dejun sau aperitiv la o masa festiva.
Poti alege orice tip de ficat iti place (de pui, porc sau gasca).
Poti sa le servesti si imbracate cu sos alb din maioneza si smantana grasa sau iaurt (cantitati egale de smantana si maioneza).
Daca iti plac retetele picante poti adauga in umplutura fulgi de ardei iute sau pudra de boia iute sau de chilli.
Sfaturi pentru oua umplute cu pate de ficat gustoase
- Pui ouale la fiert in apa rece
- Le lasi sa fiarba 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocotaesca. Ai nevoie de galbenusuri cu consistenta tare.
- Pentru cremozitate am folosit unt, dar poti sa il inlocuiesti cu 2 linguri de maioneza
- Poti decora ouale cu ardei gras, verdeturi, felii de masline, felii de rosii cherry, muraturi (castravete sau gogosari)
- Iti recomand sa folosesti reteta mea de pate de ficat facut in casa. Este 100% natural, fara prajeli sau gelatina.
- Ai grija sa folosesti oua proaspete.
Cum stii ca ouale sunt proaspete?
Daca ai oua de la tarani, ce nu au inscrptionata data de expirare, poti verifica usor daca acestea sunt proaspete.
Scufunzi ouale intr-un vas cu apa. Testul de plutire este o metoda sigura pentru a verifica prospetimea lor.
Daca sunt vechi vor pluti lla suprafata a[ei.
Daca stau pe orizontala, la fundul vasului inseamna ca sunt foarte proaspete.
Pot fi folosite si cele care stau inclinate sau in pozitie verticala in partea de jos a vasului.
Mai multe retete de oua umplute:
Un platou cu oua umplute cu pate de ficat nu lipseste de pe mesele de sarbatori, fiind apreciate pentru gustul bun.
In plus, au o prezentare frumoasa.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Ingrediente
- Pentru decor
Instrucțiuni
- Am pus ouale in apa rece cu putina sare. Le-am lasat sa fiarba 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.
- Dupa ce s-au fiert le-am scos si le-am curatat de coaja. Ca sa mearga rapid si usor le poti pune sub jet de apa rece din cand in cand, in timpul decojirii.
- Le-am taiat in jumatate pe lungime si am scos galbenusurile. Am folosit pentru umplutura galbenurile de la trei oua (sase jumatati). Intr-un bol am pus pate-ul de ficat de pui, cascavalul ras, untul moale, galbenusurile, sare si piper proaspat macinat. Am amestecat pana am obtinut o pasta fina si omogena. Daca amestecul este prea gros mai poti adauga 20 g unt moale.
- Cu aceasta compozitie am umplut fiecare jumatate de albus de ou. Poti folosi un pos sau o lingurita. Cand toate albusurile sunt umplute se aranjeaza pe un platou si se decoreaza dupa gust sau cu ce ai la indemana.
- Platoul de oua umplute cu pate de ficat poate fi pus printre alte aperitive la o masa festiva. Ar merge bine intre aperitive pe baza de branza sau carne.