Pate de ficat de pui cu lapte si coniac

14 martie 2011Diva in Bucatarie

Pate de ficat de pui cu lapte si coniac. Pate de ficat de pui cu lapte si coniac. Pate de ficat de pui, facut in casa, cremos si fin.

pate de ficat de pui reteta diva in bucatarie

Pate de ficat de pui cu lapte si coniac. Pate de ficat de pui, facut in casa, cremos si fin.

Pate de ficat de pui fiert in lapte. Reteta pate din ficat de pui 100% natural, fara aditivi sau gelatina.

O sa va arat cum se face pate de ficat de pui, reteta veche de familie, simpla si usor de facut. Este perfect la micul dejun sau pe post de aperitiv.

Reteta de pate de ficat de pui, asa cum o facea bunica mea iese gustoasa, o pasta catifelata si fina.

Este 100% naturala, fara aditivi sau gelatina. Acest pate de ficat de pui se poate face fara mare efort si iese atat de bun, incat nu vei mai incerca si alte retete.

pate de ficat de pui reteta diva in bucatarie o

Cel mai mult imi place faptul ca ficatul nu este prajit si nu contine nici ceapa prajita.

Se fierbe in lapte si se mixeaza cu galbenusuri de oua fierte si unt, iar pentru aroma se foloseste coniac.

Cantitatea este foarte mica, dar este importanta.

Ficatul de pui se fierbe pana este complet patruns, cam 25-30 de minute la foc mic.

Cu o lingura se ia spuma formata deasupra apei.

Trebuie sa tii cont de faptul ca acesta va oxida daca nu este „sigilat”.

Din acest motiv se acopera cu unt topit din care se indeparteaza proteina lactica, adica spuma formata.

In momentul in care incepi sa consumi cel mai bine ar fi sa termini in 4-5 zile. Altfel, il poti pastra chiar si o saptamana.

Il poti folosi pentru a unge feliile de paine la micul dejun, dar daca vrei sa il transformi in aperitiv iti las mai jos cateva sugestii:

Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de pate de ficat cu lapte si coniac:

INGREDIENTE:

500 g ficat de pui
lapte – cat sa fie ficatul acoperit in oala
1/2 lingurita boabe de piper
1 frunza dafin
20 ml coniac
200 g unt (150 g pentru pate + 50 g pentru sigilare)
2 galbenusuri de oua fierte de consistenta tare
1/4 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita sare

Pentru mixare:

70-100 ml  din laptele in care a fiert

Cum se face:

Pentru inceput iti las modul de preparare in format video. Te invit sa te abonezi la canalul meu.

Iata si explicatiile scrise:

Am curatat ficateii de punga de fiere, apoi i-am pus intr-o oala si am turnat laptele peste acestia.

Nu este nevoie de oala mare. Laptele trebuie sa ii acopere. Eu am folosit aproximativ 500 ml.

pate de ficat de pui reteta diva in bucatarie 1pate de ficat de pui reteta diva in bucatarie 2

Am adaugat boabe de piper si o frunza de dafin. Nu se pune sare pentru ca aceasta intareste ficatul.

Ficatul de pui se fierbe pana este complet patruns, cam 25-30 de minute la foc mediu spre mic.

Cu o lingura se ia spuma formata deasupra apei.

In momentul in care s-au fiert ficateii i-am scurs si i-am lasat putin sa se raceasca.

pate de ficat de pui reteta diva in bucatarie 3pate de ficat de pui reteta diva in bucatarie 4

I-am pus intr-un mixer si i-am pasat impreuna cu galbenusurile, 150 g unt moale, 100 ml din zeama in care au fiert si 20 ml coniac.

Am adaugat piper proaspat macinat si sare.

La final am pus 50 g unt intr-o tigaie la foc mediu.

Am lasat sa decanteze, apoi am indeparat spuma de unt cu o lingura. Untul clar l-am turnat peste pate.

Am pus castronul cu pate de ficat de pui in frigider pentru cateva ore, apoi am mancat cateva felii de paine unse cu acesta.

Este atat de bun, fin si cremos!

Avand in vedere ca are mult unt trebuie scos cu 10 minute inainte de la rece.

Cantitatea de pate de ficat de pui este destul de mare. O poti pune in mai multe castronele, astfle incat atunci cand incepi unul sa poti sa il termini rapid.

Daca incepi sa-l consumi ar fi bine sa o faci in 4 zile.

Daca este sigilat si nu umbli la el il poti tine in frigider pana la 7 zile sau chiar mai mult.

Pofta buna!

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Iata si o poza foarte veche, de la inceputurile blogului.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. L-am facut si eu si e excelent. Nu aveam Cognac, insa am pus Armagnac !! Sora mea mi-a vorbit de aceasta reteta gasita pe situl dumneavoastra. Ne place mult situl dumneavostra !

  2. Asa fac si eu. Desi nu consum. Mi se pare bun numai din ochi! Deci: pateul de ficat de pasare trebuie neaparat fiert in lapte si dres cu cognac! Se poate adauga galbenus fiert! Asa facea bunica (si nu era de la tara cum e la moda acuma)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *