Ghiveci calugaresc
Ghiveci calugaresc
Ghiveci calugaresc – reteta de post de mancare din legume pregatita la cuptor. Este gustoasa, sanatoasa, o mancare satioasa care se face foarte usor.
Poate fi adaptata gustului sau in functie de ce aveti in casa. La aceasta reteta puteti recurge si in momentele in care aveti legume uitate prin frigider ce trebuie folosite rapid.
Este o mancare ieftina, fara pretentii, dar extrem de savuroasa. Nu are nevoie de plating, va garantez ca este o mancare apetisanta prin miros si gust.
Sunt multe retete de post, dar ghiveciul de legume este una din retetele mele preferate.
Imi place fierbinte, proaspat scoasa din cuptor, dar o mananc si daca este la temperatura camerei.
Imi aduc aminte ca in vremurile comuniste, cand eram foarte mica, matusa mea ne facea ghiveci calugaresc si il mancam cu mamaliga.
In zilele noastre il prefer cu paine taraneasca sau paine cu maia, dar cand sunt nostalgica o rog pe mama sa faca o mamaliga.
Daca nu tineti post, orice carne la gratar merge la aceste legume. Eu obisnuiesc sa am alaturi si telemea sau branza de capra cand nu tin post.
La noi se pregateste ghiveci calugaresc macar o data pe luna. Recunosc ca eu sunt cea care isi doreste sa manance cel mai mult aceasta mancare savuroasa cu legume.
Copilul meu scoate din farfurie varza si ardeiul gras. Dar, ma bucur ca restul legumelor le mananca fara sa ma rog de el.
Mai multe retete de mancare de post pregatite de mine gasiti daca apasati aici.
Alte retete de tocanite cu legume:
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru ghiveci calugaresc de legume si va invit sa distribuiti reteta daca va place.
Ingrediente:
(pentru 4-6 persoane)
4 cartofi
2 morcovi
2 ardei grasi
1 dovlecel
1 vanata
1 conopida
1 varza mica
200 g fasole verde
1 telina mica
1 conserva de rosii,
2 cepe
3 catei usturoi
150 ml ulei
1 frunza de dafin
1 legatura patrunjel verde
sare
piper
Cum se face reteta de ghiveci calugaresc:
Am spalat si curatat legumele de coaja, le-am taiat in cuburi mai mari, apoi am taiat ceapa si am calit-o in ulei pana s-a inmuiat si devenit sticloasa.
Am pus legumele peste ceapa si le-am calit putin si pe acestea. Am turnat apa peste legume, am adaugat 1 frunza de dafin, 2 catei de usturoi taiati pe jumatate, rosiile tocate, am asezonat cu sare si piper si am pus vasul in cuptor pentru o ora la 180°C.
Am acoperit vasul cu o folie de staniol pentru a nu se arde legumele de la suprafata. Dupa 30 minute am scos folia.
Atata de simplu si atat de bun!
Pofta buna!
Iata si poza de la inceputurile blogului
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
si eu si eu,prezenta la farfurie!Arata extraordinar1
Multumesc draga mea! Esti invitata!
Se mai pot adauga cateva pastai de fasole si un pumn de boabe de mazare 🙂