Colac impletit cu stafide – pentru paste

16 martie 2011Diva in Bucatarie

Colac impletit cu stafide – pentru paste. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar), esenta de vanilie si laptele caldut.

INGREDIENTE:
(Pentru 2 colaci cu diametrul final de 18 cm)

420 g faina
120 g zahar
20 g drojdie proaspata
1 ou
100 ml lapte caldut
100 g unt -il topim
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 mana de stafide muiate in lapte cald si 3 picaturi de rom
1 galbenus

PREPARARE:

Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit.

Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar), esenta de vanilie si laptele caldut.

Punem si stafidele dupa ce le stoarcem de lapte si framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam 30-45 de minute, pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in jumatate, apoi fiecare parte in alte 3 parti egale pe care le vom modela ca pe niste rulouri.
Impletim rulourile si le unim capetele, in cerc. Punem cu grija colacii in tava, pe hartie de copt. In mijlocul fiecarui colac punem o bucata de folie de aluminiu pentru ca atunci cand va creste in cuptor sa ramana gol in centru.

Ii ungem cu galbenus si ii dam la cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30-40 de minute (faceti testul cu scobitoarea), avand grija sa ii acoperim cu hartie dupa 15 minute de copt pentru a nu se arde prea mult la suprafata.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *