Sos ragu bolognese cu carne amestec

24 februarie 2025Diva in Bucatarie

Sos ragu cu carne amestec

sos ragu cu carne amestec A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 5 Min Timp gatire: 1 Ore 55 Min Timp total: 2 Ore

Sos ragu bolognese cu carne amestec, reteta delicioasa din bucataria italiana

Reteta de sos ragu bolognese cu carne amestec se face usor, chiar daca necesita un timp mai indelungat de gatire.

Daca vrei ca rezultatul final sa iasa gustos trebuie sa ai rabdare si sa pregatesti sosul la foc mic peste o ora.

Daca iti plac retetele autentice din bucataria italiana iti las cateva sugestii:

  1. Paste Cacio e Pepe
  2. Paste alla sorrentina
  3. Sos pesto alla genovese

Despre ingrediente:

Ai nevoie de carne de vita si porc tocata. Cel mai bine alegi tu bucatile de carne si ceri sa ti le toace in supermarket.

In acest mod te asiguri ca nu ai carne de porc foarte grasa.

Ai grija sa folosesti legume proaspete, ce nu au aspect de vestejit.

Le vei taia sau rade astfel incat sa fie fine.

Alege un vin rosu bun. Poate fi cel pe care il vei bea alaturi de preparatul final.

sos ragu cu carne amestec B

Cu ce mai poti servi sos ragu bolognese cu carne amestec

Poti sa servesti acest sos cu paste (spaghetti, tagliatelle sau papardelle).

Il poti folosi si pentru a face lasagna, musaca de cartofi, de vinete.

Merge de minune si alaturi de gnocchi, cartofi prajiti sau cu mamaliga cremoasa.

L-am incercat si cu cartofi dulci copti si a fost o combinatie pur si simplu delicioasa.

Sunt un mare fan al acest sos ragu bolognese cu carne amestec.

Daca pregatesti o cantitate mai mare poti sa pastrezi o parte din aceasta in congelator.

In acest mod te vei bucura de sosul tau preferat pentru paste in zilele in care nu ai timp mult sa stai in bucatarie.

Il pregatesc in general pentru lasagna, iar cel congelat ajunge apoi doar sa imbrace niste spaghetti.

Acum iti las pentru inceput reteta in format video.

Te invit sa te abonezi la canalul meu de YouTube. Mai jos gasesti explicatiile scrise.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/11 Ingrediente

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Am ras morcovul prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi am tocat ceapa, apio si baconul cat mai marunt posibil.
  • Intr-o tigaie foarte larga si adanca am incins uleiul si am prajit baconul. Cand acesta s-a rumenit am adaugat legumele si le-am sotat pana s-au inmuiat. Peste acestea am pus carnea tocata.
  • Am desfacut-o rapid cu spatula, ca sa nu ramana cocoloase. Am gatit-o la foc mediu pana s-a prajit putin si sfaraia in ulei. Am amestecat din cand in cand.
  • Am stins totul cu vin rosu. Cand acesta s-a evaporat am adaugat passata de rosii si supa de pui in 2 transe, amestecand dupa fiecare in parte. Am redus focul la minim, am acoperit cu un capac si am lasat pe foc in jur de 90 minute.
  • Am amestecat din 20 in 20 de minute. Daca lichidul scade prea mult puteti sa mai adaugati apa. Consistenta finala trebuie sa fie groasa, dar fluida in acelasi timp. La final am gustat sosul si am adaugat foarte putina sare si piper.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *