Chec cu iaurt si Nutella

26 februarie 2025Diva in Bucatarie

Chec cu iaurt si Nutella

Chec cu iaurt si Nutella A
Porții: 12 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 50 Min Timp total: 1 Ore

Chec cu iaurt si Nutella, un desert pufos, aromat si delicios

Acest chec cu iaurt si Nutella este alegrea perfecta cand iti doresti ceva bun, simplu si usor de facut, cu cateva ingrediente.

Este o prajitura simpla, inspirata din bucataria franceza.

Iese frumos in sectiune, iar textura desi este umeda o vei gasi foarte pufoasa.

Pentru o prezentare mai frumoasa am ales sa il decorez cu Nutella si alune de padure tocate mai mare si mai marunt.

Chec cu iaurt si Nutella B

Am publicat de-a lungul timpului mai multe retete de chec cu iaurt. Atat in varianta dulce, cat si sarata.

Mai multe retete de chec cu iaurt

  1. chec cu iaurt si portocale
  2. cu fructe de padure
  3. cu branza – sarat

Sfaturi

  1. Poti folosi atat iaurt grecesc, cat si iaurt simplu. Daca folosesti simplu este posibil sa ai nevoie de mai multa faina (maxim 50g)
  2. Ai nevoie de iaurt cu continut ridicat de grasime. Aceasta asigura textura corecta a desertului.
  3. Lasa ingredientele la temperatura camerei cu 30 minute inainte sa incepi sa gatesti
  4. Ai nevoie de ulei de floarea soarelui pentru un gust neutru
  5. Poti inlocui jumatate din cantitatea de faina cu faina integrala. Vei obtine un chec usor mai dens.
  6. Timpul de coacere poate fi influentat de tipul cuptorului. Se va coace in 40 pana la 50 minute.

chec cu iaurt si Nutella C

Pentru a aduce aroma acestul chec cu iaurt si Nutella am folosit coaja rasa de portocale si extras de vanilie, dar poti folosi si coaja rasa de lamaie, rom sau 2 picaturi de esenta de migdale.

Cum pastrezi acest chec cu iaurt si Nutella?

Se poate lasa la temperatura camerei intr-o cutie inchisa etans sau acoperit cu clopot de sticla.

Poti pune peste chec si folie alimetara, dar aceasta se poate lipi de marginile checului.

Il poti pastra si in congelator pana la 3 luni, apoi il lasi la temperatura camerei pana revine la forma initiala.

In acest caz iti recomand sa nu il decorezi.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/14 Ingrediente
    forma de 26*10*5 cm
  • Pentru decor

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 180°C. Apoi am mixat ouale cu varf cutit de sare si zahar. Sarea este importanta pentru a potenta gustul, asa ca nu trebuie omisa.
  • Cand zaharul s-a topit am adaugat iaurtul, laptele si uleiul si am mixat pana s-a omogenizat compozitia
  • Am incorporat faina amestecata cu praf de copt si coaja rasa portocala.
  • Am scos 110 g din aluat in alt bol. Peste acesta am pus Nutella, 20 ml lapte, 5 g pudra de cacao si o lingurita extract de vanilie. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
  • In tava tapetata cu hartie de copt am pus un strat subtire de aluat alb. Peste acesta am pus 2 linguri din aluatul cu Nutella, realizand doua benzi colorate pe lungimea tavii. Le-am acoperit cu aluatul simplu, apoi am repetat operatiunea pana am terminat cele doua tipuri de aluat. Am amestecat cu un bat de frigaruie (sau cu un cutit) atat de jos in sus din loc in loc, cat si realizand mici spirale pe toata lungimea tavii. In acest mod realizez efectul de marmorat.
  • Am copt checul pe rafyul din mijloc pana a trecut testul cu scobitoarea. Am avut nevoie de 50 minute, dar poate fi gata si mai repede, in 40 minute daca ai un cuptor mai puternic. Cand a fost gata l-am scos si l-am lasat pe un gratar sa se raceasca.
  • In momentul in care s-a racit complet l-am decorat cu Nutella si alune de padure tocate. In acest moment Checul poate fi feliat.
  • S-a mancat cu pofta! Nu a prins a doua zi.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *