Pimiento de Padron, ardei mici prajiti

2 martie 2025Diva in Bucatarie

Pimiento de Padron

pimiento de Padron, ardei mici prajiti A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 5 Min Timp gatire: 5 Min Timp total: 10 Min

Pimiento de Padron, ardei mici prajiti, reteta de tapas din bucataria spaniola

Reteta de Pimiento de Padron, ardei mici prajiti, este una din cele mai simple si mai iubite retete de aperitive (tapas) din bucataria spaniola.

Se fac foarte simplu, rapid si usor.

Acest tip de ardei este numit si Herbon.

Specia este originara din sudul Americii de Nord, Caraibe si Nordul Americii de Sud.

Dar, soiul Padron, este originar din nord-vest-ul Spaniei, in zona Padron (de unde se trage si numele).

Sunt destul de mici (5cm) si au forma alungita. Se culeg si se consuma cat sunt inca necopti.

Se spune ca cea mai potrivita perioada pentru consum este primavara si inceputul verii.

Pe masura ce trece timpul acestia se coc si devin picanti.

Se spune ca doar unul din zece este picant, dar acest lucru nu ai cum sa il stii pana nu gusti.

Ii poti gati la gratar, in tigaie sau intr-o friteuza.

pimiento de Padron, ardei mici prajiti B

Daca iti plac retetele de tapas iti recomand sa incerci si alte retete:

  1. Tortilla de patatas
  2. Creveti cu usturoi
  3. Ciuperci cu seminte de pin

Sfaturi:

  1. Folosesti sare grunjoasa pentru a-i servi. Daca nu ai poti folosi orice sare ai in bucatarie.
  2. Uleiul de masline sa fie de cea mai buna calitate.
  3. Lasa ardeii in tigaie cateva secunde bune, nemiscati, pana incep sa se formeze alveole cu aer si se inegresc.

Am gasit in arhiva postarilor din stories de pe instagram doua poze cu Pimiento de Padron, ardei mici prajiti.

Pozele sunt facute in vacantele din Spania.

pimiento de Padron, ardei mici prajiti vacante m

Pimiento de Padron, ardei mici prajiti, sunt printre cele mai iubite tapas-uri din Spania.

Daca nu ai mancat pana acum merita sa incerci.

Din fericire. se gasesc si la noi in diverse supermarketuri.

Cel mai des ii cumpar din Lidl.

Cand i-am cumparat prima oara mama a crezut ca vreau sa gatesc jalapeno.

Am chiar o reteta publicata cu jalapeno. O poti citi aici.

Acum te las sa citesti cum se face reteta de Pimiento de Padron, ardei mici prajiti.

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/3 Ingrediente

Instrucțiuni

0/3 Instrucțiuni
  • Am incins uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare. Pentru aroma am pus un catel de usturoi si l-am lasat in jur de 30 secunde, apoi l-am scos.
  • Am pus ardeii in tigaie si am avut grija sa nu fie suprapusi. I-am lasat sa se prajeasca pe toate partile, amestecand din cand in cand. Cand se Formeaza mici alveole si incep sa se ingreasca trebuie sa fie intorsi. In momentul in care sunt rumeniti, dar isi pastreaza inca fragezimea pot fi scosi din tigaie pe o farfurie. Toata operatiunea nu dureaza mai mult de 4 minute.
  • Am presarat sare grunjoasa si i-am mancat imediat.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *