Chec de post cu apa minerala

4 martie 2025Diva in Bucatarie

Chec de post cu apa minerala

Chec de post cu apa minerala A
Porții: 12 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 50 Min Timp total: 1 Ore

Chec de post cu apa minerala, reteta delicioasa, simpla, ieftina si usor de facut

Reteta de chec de post cu apa minerala este una din cele mai bune si iese la fel de gustos ca cel in varianta clasica.

Checul este un desert versatil, ce poate fi pregatit in zeci de variante, atat de dulce, cat si de post.

Il poti transforma adaugand aromele preferate, fructe sau diverse nuci si alune maruntite.

Acest chec de post cu apa minerala poate fi servit atat la micul dejun, cat si pe post de gustare dulce.

Pentru a-l pregati ai nevoie de ingrediente simple si ieftine: apa minerala, faina, ulei de floarea soarelui, zahar, suc de portocale si arome.

Probabil ai deja in camara tot ce iti trebuie.

Cu un amestec delicios cu aroma de portocale, checul este usor, moale si absolut delicios!

Chec de post cu apa minerala B

Iti las cateva sfaturi pentru ca reteta sa iasa perfect:

  1. Folosesti faina alba superioara 000
  2. O cerni pentru ca desertul sa fie mai afanat
  3. Pui praf de copt cu sofran pentru mai multa culoare
  4. Nu uita sa adaugi putina sare pentru a potenta gustul aromelor
  5. Daca nu ai portocale poti folosi lamai
  6. Portocalele trebuie sa fie bio, cu coaja netratata.
  7. Lasi checul sa se raceasca complet inainte sa il tai.
  8. Il poti lasa sa astepte pana a doua zi, acoperit de o punga de plastic sau un clopot de sticla. Va deveni mult mai moale pana a doua zi.

Mai multe retete de chec de post:

  1. Chec de post cu banane si cacao
  2. Cu lamaie, mac si cocos
  3. Chec de post cu cacao si nuci

Toate retetele de desert de post le gasesti aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Daca vrei sa descoperi cum faci reteta de chec de post cu apa minerala las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas.

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/10 Ingrediente

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Am pornit cuptorul la 180°C. Intr-un bol am amestecat 200 ml apa minerala cu sucul proaspat de portocale, uleiul si zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat am adaugat o lingurita extract natural de vanilie.
  • In alt bol am pus faina, praful de copt, un varf cutit de sare si coaja rasa de portocale.
  • Peste ingredientele solide am turnat lichidele si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena
  • Am scos 80 g din aluat si l-am amestecat cu 5 g pudra de cacao si 20 ml apa minerala.
  • Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt am turnat o treime din aluatul simplu. Peste acesta am pus jumatate din cantitatea cu cacao, apoi am pus inca o treime de aluat simplu si am repetat operatiunea. La final am amestecat cu o lingurita pentru a crea efectul de marmorat.
  • Am copt checul pana a trecut testul cu scobitoarea. In functie de puterea cuptorului poate fi gata in 50-60 minute. Dupa ce s-a copt va sta la racit pe un gratar. Checul de post se poate taia dupa ce raceste complet. Eu l-am lasat peste noapte, dupa ce s-a racit complet, intr-o punga de plastic. Era prea tarziu sa mai manac ceva. Dupa aproximativ 7 ore l-am taiat si a fost incredibil de moale si usor. Nu s-a faramitat la taiere.

Notă

Poti pastra checul de post cu apa minerala pana la 5 zile. Ramane proaspat si gustos daca il tii intr-o punga de plastic sau acoperit cu un clopot de sticla.

Apa minerala aduce umiditate, dar si o textura mai aerata si mai usoara. Nu o inlocui cu apa plata!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *