fbpx

RETETE RECENTE

JALAPENO UMPLUTI CU BRANZA LA CUPTOR

August 4, 2013 | CATEGORIA

jalapeno-umpluti-cu-branza

Din ardei iuti putem obtine un aperitiv foarte bun pentru mesele festive, dar si atunci cand ne adunam prietenii la masa, la un pahar de bere!

Si un mic “tips”: Amatorii de picant vor fi incantati de aceasta combinatie cu siguranta. Atunci cand alegem ardeii trebuie sa stim ca cei care au striatii in piele sunt mai iuti.

INGREDIENTE:

12 ardei jalapeno
1-2 catei de usturoi zdrobiti
150 g crema de branza (Almette)
60 g branza telemea (sau Cheddar) rasa fin
sare
piper
1 galbenus
1 ou batut
120 g pesmet

PREPARARE:

In primul rand ne punem manusi inainte sa lucram cu ardeii iuti, pentru a nu risca sa ne punem mainile la ochi dupa ce terminam de curatat… Ar fi mai mult decat neplacut!
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Taiem ardeii in jumatate, sa arate ca o barcuta. Scoatem semintele si venele cu o lingurita mica de cafea.

jalapeno-umpluti-cu-branza-1

Intr-un bol amestecam branza rasa cu un galbenus, usturoiul zdrobit si crema de branza, apoi umplem jumatatile de ardei. Le dam prin oul batut cu putina sare si piper , apoi prin pesmet si le punem intr-o tava de copt.

jalapeno-umpluti-cu-branza-2

Ii coacem in jur de 20 de minute sau pana cand branza prinde o culoare aurie. Ii servim calzi, dar sunt la fel de buni si reci, simplu sau cu un dip.

Pofta buna!

Comentarii

  • Toata familia mea devoreaza tot ce e picant. Sigur o voi incerca. Arata super!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Ce idee faina!!! Barbatul meu adora toate iutelile, deci trebuie sa incerc si eu reteta. Sa vad unde gasesc ardeii astia…

    • diva in bucatarie

      La mine! Iti trimit eu!

  • Grozava reteta!

    • diva in bucatarie

      😉

  • merryjo

    Superbuni:)daca as fi asculta si de partea cu @Wwear he gloves@ ar fi fost mai bine pentru mainile mele. dar alfel perfect recipe, au fost devorati!thanks:*

    • diva in bucatarie

      data viitoare sigur pui manusile 🙂 ))

  • diva in bucatarie

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *