Chutney cu rosii verzi, ceapa si mere
Chutney cu rosii verzi, ceapa si mere. Daca veti pregati o cantitate mai mare veti putea conserva acest sos fierbandu-l 30 minute intr-o oala cu apa (cu borcanele acoperite de apa). Va rezista minim 6 luni in camara.. CHUTNEY CU ROSII VERZI, CEAPA SI MERE, reteta Chutney de rosii verzi, cum se face Chutney de rosii verzi

Chutney de rosii verzi este un sos delicios picant, avand in componenta ceapa si mere pentru completarea gustului dulceag. Il putem servi alaturi de carne la gratar, carnati, bulete, crochete, chiftelute dar si sandvisurile pot fi mai gustoase cu putin chutney.
Daca veti pregati o cantitate mai mare veti putea conserva acest sos fierbandu-l 30 minute intr-o oala cu apa (cu borcanele acoperite de apa). Va rezista minim 6 luni in camara.
INGREDIENTE:
800 g rosii verzi
400 g mere
3 linguri ulei de masline
2 cepe medii
1 catel mare usturoi
250 g zahar
2 linguri otet de mere
1-2 ardei iuti mari
1/4 lingurita boia de ardei dulce
PREPARARE:
Alegem rosiile verzi si merele, le spalam, apoi taiem cuburi rosiile. Merele vor fi curatate de coaja si taiate cuburi inainte sa le punem in oala pentru a nu oxida intre timp.
Calim ceapa la foc mic, adaugam putina apa, apoi lasam pana scade aceasta si adaugam usturoiul tocat foarte marunt.
Punem in oala rosiile verzi si merele taiate cuburi mici. Amestecam si lasam in jur de 5 minute sa se inmoaie rosiile.
Adaugam boia de ardei dulce si ardeiul iute tocat marunt (cu seminte). Daca suportam foarte picant punem chiar 2 ardei iuti. Amestecam, mai lasam 1-2 minute sa fiarba la foc mic, apoi adaugam zaharul si otetul.
Lasam la foc mic pana se ingroasa compozitia. Turnam sosul in borcane sterilizate, mentinute la 100°C pana in momentul in care punem sosul in ele.
Sigilam cu un capac si le punem sub o paturica sa se raceasca, Le depozitam in camara pentru 2-3 luni.
Aroma este intensa, gustul minunat!
Pofta buna!
Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.
Pagina mea de  Facebook este  aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Mă răsfeți cu rețetele tale minunate, Cristina <3.
Cu drag! <3
O bunatate,cu siguranta!Numai bine!
Multumesc, Diana!
Tare sunt curioasa ce gust o avea… Dar, stiu sigur ca retetele tale sunt pe gustul meu, deci.. garantia ca-i bun o am!
Pupici
Incearca-l si nu vei regreta!
Ce combinatie interesanta,de incercat
Multumesc! Sper sa iti placa si tie!
Foarte interesanta reteta. Trebuie sa o incerc neaparat cat mai am rosii verzi in gradina. Cred ca e foarte bun.
Vad ca se poate consuma dupa 2-3 luni. Rezista peste iarna? Cam cat timp? Multumesc.
Eu am facut o cantitate mica si am folosit-o pe parcursul a 3 luni, dar am pastrat borcanele in frigider.