Salata de cartofi cu bacon
Salata de cartofi cu bacon
Salata de cartofi cu bacon
Salata de cartofi cu bacon din bucataria germana. Reteta de salata de cartofi cu bacon. Cum faci salata de cartofi cu bacon?
Salata de cartofi cu bacon este gustoasa, satioasa si se face usor.
Se poate servi ca atare, dar merge si pe post de garnitura.
Este delicioasa daca o mananci imediat, dar are un gust bun si daca sta la frigider.
Nu mai stiu cum am ajuns la o poza pe wikipedia cu salata de cartofi cu speck si am vrut sa o incerc.
M-am gandit ca daca plec de la reteta de salata bavareza nu am sa dau gres cu aceasta reteta.
Intuitia mea a fost buna si a iesit savuroasa.
Despre ingrediente
- Cartofi – se folosesc cartofi care sa nu fie fainosi. Se fierb intregi, nedecojiti. Se curata cat sunt fierbinti.
- Ulei – o singura lingura este suficienta, doar pentru a ajuta baconul sa se gateasca. Acesta va lasa grasime ce va fi folosita in salata.
- Bacon – alege bacon cu mai putina grasime.
- Verdeturi – am ales o combinatie de patrunjel si marar, dar poti sa pui doar una dintre ele.
- Se adauga sare si piper in functie de gust
- In dressing nu se pune ulei, avand in vedere ca va fi folosita grasimea de la bacon.
- Pentru un gust mai bun poti folosi supa clara de legume sau de pui
- Nu omite zaharul din dressing pentru ca echilibreaza gustul otetului si mustarului. Il poti inlocui cu miere de albine.
Poti sa te inspiri pentru a pregati si alte retete de salate de cartofi:
Cum se fierb cartofii pentru salata de cartofi cu bacon?
In primul rand se spala bine inainte de gatire. Se pun la fiert in apa rece cu sare.
Nu se fierb excesiv. Ii lasi pe foc pana intra si iese usor furculita din ei.
Daca devin prea moi nu ii poti felia frumos si nu isi pastreaza forma cand ii amesteci.
Se curata de coaja cat sunt fierbinti.
Daca folosesti cartofi noi nu este nevoie sa elimini coaja.
Ingrediente
- Pentru dressing
Instrucțiuni
- Am spalat cartofii cu coaja foarte bine. I-am pus intr-o oala si i-am acoperit cu apa rece cat sa fie inca 2-3 cm peste ei. Am adaugat 1/4 lingurita de sare. Au stat pe foc in jur de 20 minute. Ar fi bine sa stai cu ochii pe ei dupa 15-20 minute. Trebuie sa fie gatiti doar cat sa intre si sa iasa usor furculita. Nu ii gati prea mult, caci vor avea o textura moale, cu multa apa, ceea ce va impiedica taierea lor uniforma si se vor zdrobi cand ii amesteci. Dupa ce s-au fiert i-am scurs. I-am curatat de coaja cat erau inca fierbinti. I-am taiat in felii, apoi in cuburi, astfel incat sa poata fi mancate usor.
- Cat timp s-au fiert cartofii am taiat feliile de bacon in cuburi. Le-am desprins unele de altele.
- Le-am prajit intr-o lingura de ulei incins in prealabil. Cand au fost bine rumenite si crocante le-am scos imediat din tigaie.
- In uleiul ramas in tigaie am calit ceapa rosie tocata marunt. Cand s-a inmuiat am adaugat usturoiul dat prin presa si am mai lasat pe foc maxin 30 secunde.
- Am pregatit si dressingul amestecand ingredientele enumerate pana am obtinut o emulsie.
- Am pus intr-un bol mare cartofii taiati, am adaugat baconul, apoi ceapa cu tot uleiul din tigaie si dressingul. Am asezonat cu sare, piper proaspat macinat, apoi am adaugat marar si patrunjel verde tocate marunt. Pentru ca salata sa fie gata am amestecat pana s-a uniformizat compozitia. In acest moment am impartit-o in boluri si am mancat cu mare pofta.
Notă
Salata de cartofi cu bacon poate fi servita simpla sau pe posta de garnitura langa snitel, muschiulet de porc sau chiftelute. Daca vrei sa o pastrezi la frigider ai grija sa o pui intr-o caserola ce se inchide etans cu capac. O poti pastra la rece 2 zile si o incalzesti in jur de 60 secunde. Nu trebuie sa fie fierbinte.
Îmi place că este ușor de preparat și că poate fi servită atât ca fel principal, cât și ca garnitură. Sfaturile despre fierberea cartofilor și păstrarea salatei la frigider sunt foarte utile. Abia aștept să o încerc și eu! Mulțumesc pentru rețetă!
Multumesc!
Mi-a placut salata.
Ma bucur!