Salata greceasca de cartofi cu feta
Salata greceasca de cartofi cu feta

Reteta de salata greceasca de cartofi cu feta este gustoasa si se face foarte usor si rapid, cu ingrediente simple si putine. Este savuroasa, aromata si satioasa si poate fi o idee buna pentru pranz sau cina.
Salata greceasca de cartofi este perfecta cand nu stii ce sa mai gatesti, asa ca poti recurge la cea mai simpla reteta in care adaugi branza, ceapa verde, masline si un dressing cu iaurt grecesc.
In aceasta salata de cartofi nu am pus oua, asa cum obisnuiesc sa pun in retetele de salata orientala.
Mai multe retete de salate de cartofi:
Retele de salata orientala le gasiti grupate intr-o singura postare, daca dati click aici. Toate salatele de cartofi pe care le-am pregatit pana acum le gasiti aici.
Mi-am dorit o reteta de salata de cartofi simpla, dar ceva care sa ma duca cu gandul la vacanta, soare, mare si la mancarea buna din Grecia.
Sfaturi
- Pentru a pregati aceasta reteta de salata greceasca de cartofi cu branza feta veti folosi fie cartofi noi, fie cartofi vechi – ce veti avea in casa la acel moment. Eu am preferat cartofii noi, cu textura moale si fina, pentru ca imi plac foarte mult.
- Inainte de a pune la fiert cartofii in coaja se spala foarte bine sub jet de apa cu un burete abraziv.
- Cartofii noi dupa ce ii fierbeti pot fi lasati cu coaja, dar puteti si sa o indepartati, cat timp sunt inca calzi. Alegeti in functie de gust, dar si de grosimea cojii.
- Trebuie sa aveti grija sa fierbeti corect cartofii. Ii veti pune la fiert in apa rece, astfel incat sa se inalzeasca in acelasi timp cu apa. Daca va fi nevoie sa adaugati apa in timpul procesului de fierbere puneti doar apa fierbinte!
- Timpul de fierbere al cartofilor depinde marimea lor, dar si de soiul de cartofi.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata greceasca de cartofi noi cu feta:
INGREDIENTE:
1 kg cartofi noi fierti in coaja
6 linguri masline kalamata
3 cepe verzi
50 g branza feta
1/2 legatura marar
Pentru dressing:
100 ml ulei masline
3 lingurite varfuite iaurt grecesc
1 lingurita mustar
1 file ansoa
sucul de la 1 lamiae mica
sare
piper proaspat macinat
2 fire marar
PREPARARE:
Pregatire cartofi
Am pus cartofii la fiert in apa rece cu sare.
Am fiert cartofii pana a intrat si iesit usor furculita, dar sa ramana tari, fara sa crape in acest timp.
Cand au fost gatiti i-am scos din apa si am indepartat coaja cat erau fierbinti
Taiere cartofi
I-am taiat in cuburi de marime medie.
Am pus cartofii intr-un bol impreuna cu maslinele, mararul tocat marunt.
Apoi am adaugat ceapa verde tocata marunt.
Am taiat branza in cuburi mai mici cele de cartofi, dar am pus-o doar la final peste cartofi, dupa ce i-am amestecat cu dressing-ul.
Pregatire dressing
Pentru a pregati dressing-ul am amestecat toate ingredientele enumerate mai sus intr-un bol pana am obtinut o emuslsie omogena.
Procesul se face mai usor intr-un borcan cu capac pe care il scuturi bine.
Montare si servire
Am turnat dressingul peste cartofi, am amestecat pana s-a omogenizat salata, apoi am presarat branza si am amestecat usor, ca sa se se zdrobeasca.
Am pus salata in frigider 15-20 minute, apoi am mancat-o cu mare pofta! Nu va inchipuiti ce gust bun are! Gust de vara, de vacanta si de Grecia!
Parca simt mirosul marii si aud valurile cum se sfarama de stanci.
Va las si o reteta de salata de paste insiprata de retetele grecesti si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Am trecut-o la favorite, ca prea bine arata!!
🙂
buna,buna reteta
🙏