fbpx

RETETE RECENTE

SALATA GRECEASCA DE CARTOFI CU FETA

May 25, 2015 | CATEGORIA

 

salata-cartofi-cu-feta

Cea mai buna salata greceasca de cartofi cu feta este gustoasa si se face foarte usor si rapid, cu ingrediente simple si putine. Salata de cartofi este perfecta cand nu stii ce sa mai gatesti, asa ca poti recurge la cea mai simpla reteta in care adaugi branza, ceapa verde, masline si un dressing cu iaurt grecesc.

Reteta de salata de cartofi cu branza feta este savuroasa, aromata si satioasa si poate fi o idee buna pentru pranz sau cina. In aceasta salata de cartofi nu am pus oua, asa cum obisnuiesc sa pun in retetele de salata orientala. Retele de salata orientala le gasiti grupate intr-o singura postare, daca dati click aici. Toate salatele de cartofi pe care le-am pregatit pana acum le gasiti aici. 

Mi-am dorit o reteta de salata de cartofi simpla, dar ceva care sa ma duca cu gandul la vacanta, soare, mare si la mancarea buna din Grecia. Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete din bucataria greceasca dati click aici si veti fi directionati catre colectia de retete grecesti.

Pentru a pregati aceasta reteta de salata greceasca de cartofi cu branza feta veti folosi fie cartofi noi, fie cartofi vechi – ce veti avea in casa la acel moment. Eu am preferat cartofii noi, cu textura moale si fina, pentru ca imi plac foarte mult.

Inainte de a pune la fiert cartofii in coaja i-am spalat foarte bine sub jet de apa cu un burete abraziv.

Cartofii noi dupa ce ii fierbeti pot fi lasati cu coaja, dar puteti si sa o indepartati, cat timp sunt inca calzi. Alegeti in functie de gust, dar si de grosimea cojii.

Trebuie sa aveti grija sa fierbeti corect cartofii. Ii veti pune la fiert in apa rece, astfel incat sa se inalzeasca in acelasi timp cu apa. Daca va fi nevoie sa adaugati apa in timpul procesului de fierbere puneti doar apa fierbinte!

Timpul de fierbere al cartofilor depinde marimea lor, dar si de soiul de cartofi.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata greceasca de cartofi noi cu feta:

 

INGREDIENTE:

1 kg cartofi noi fierti in coaja

6 linguri masline kalamata

3 cepe verzi

50 g branza feta

1/2 legatura marar

Pentru dressing:

100 ml ulei masline

3 lingurite varfuite iaurt grecesc

1 lingurita mustar

1 file ansoa

sucul de la 1 lamiae mica

sare

piper proaspat macinat

2 fire marar

 

PREPARARE:

Am fiert cartofii, apoi am indepartat coaja pentru ca era destul de groasa. I-am taiat in cuburi de marime medie.

Am pus cartofii intr-un bol impreuna cu maslinele, mararul tocat marunt,  apoi am adaugat ceapa verde tocata marunt.

Am taiat branza in cuburi mai mici cele de cartofi, dar am pus-o doar la final peste cartofi, dupa ce i-am amestecat cu dressing-ul.

salata-de-cartofi-cu-feta-1

Pentru a pregati dressing-ul am amestecat toate ingredientele enumerate mai sus intr-un bol pana am obtinut o compozitie omogena.

salata-de-cartofi-cu-feta-2

Am turnat dressingul peste cartofi, am amestecat pana s-a omogenizat salata, apoi am presarat branza si am amestecat usor, ca sa se se zdrobeasca.

Am pus salata in frigider 15-20 minute, apoi am mancat-o cu mare pofta! Nu va inchipuiti ce gust bun are! Gust de vara, de vacanta si de Grecia!

Parca simt mirosul marii si aud valurile cum se sfarama de stanci.

Va las si o reteta de salata de paste insiprata de retetele grecesti si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Comentarii

  • Am trecut-o la favorite, ca prea bine arata!!

    • diva in bucatarie

      🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *