Biscuiti ciupercute

26 mai 2015Diva in Bucatarie

Biscuiti ciupercute. Mixam untul cu zaharul pudra, zahar vanilat si extratul de vanilie. Adaugam ouale unul ate unul, amestecand dupa fiecare in parte.

In poiana cu flori au aparut ciupercutele…Credeti ca am niste ciuperci champignon? Nu! Doar biscuiti … biscuiti ciupercute! 🙂 ) Nu-i asa ca sunt simpatici? Se pregatesc foarte usor, asa ca nu ezitati sa ii puneti pe cei mici la treaba. O sa le placa. 😉

INGREDIENTE:

150 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

1 lingurita extract de vanilie (1/2 lingurita esenta de vanilie)

200 g unt

2 oua

460 g faina

40 g amidon

1 plic praf de copt

2 lingurite praf de cacao

avem nevoie de o sticla cu gat ingust

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul pudra, zahar vanilat si extratul de vanilie. Adaugam ouale unul ate unul, amestecand dupa fiecare in parte.

biscuiti-ciupercute-1-0biscuiti-ciupercute-2

Incoropram faina amestecata cu amidon si praf de copt. Amestecam compozitia pana obtinem un aluat neted, ce nu se lipeste de maini si il lasam la rece in jur de 30 minute.

biscuiti-ciupercute-3biscuiti-ciupercute-4

Impartim aluatul in 30 bucati (folosim cantarul pentru a iesi egale), le modelam intre palme pana obtinem bile si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Bagam gatul unei sticle in praf de cacao si apasam fiecare bila in centru, apoi rotim usor pentru a largi putin marginile. In acest mod realizam tulpina ciupercutelor.

biscuiti-ciupercute-5biscuiti-ciupercute-6

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute, apoi le lasam sa se raceasca pe un gratar.

biscuiti-ciupercute-7

Nu pot decat sa va urez spor la pregatit ciupercute!

🙂

Reteta a fost inspirata din aceasta postare.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *