Pandispan cu fructe de vara

31 iulie 2024Diva in Bucatarie

Pandispan cu fructe de vara

Pandispan cu fructe de vara a
Porții: 16 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 25 Min Timp total: 35 Min

Pandispan cu fructe de vara

Pandispan cu fructe de vara, desert delicios si racoritor, perfect pentru rasfatul celor dragi.

Reteta traditionala de pandispan cu fructe de vara se face usor si rapid.

Acesta este pufos, moale, cu note proaspete si aromate de la fructele folosite.

Poti folosi orice fructe sunt in acest sezon.

Din fericire se mai gasesc cirese, dar s-au copt si caisele, piersicile si fructele de padure.

Fructele divers colorate adauga un plus de culoare, dar si un contrast revigorant si suculent pentru blatul pufos si aerat.

Este un fel de prajitura tutti frutti. Arata frumos si te cucereste prin gust.

Pandispan cu fructe de vara B

Sfaturi utile:

  1. iti pregatesti si cantaresti toate ingredientele inainte sa incepi sa bati ouale
  2. lasi ouale la temperatura camerei minim 30 minute
  3. foloseste fructe proaspete, fara urme de mucegai sau lovituri
  4. faina alba superioara 000 este garantia deserturilor reusite.

Alte retete de prajituri cu fructe pe care le poti pregati vara:

  1. prajitura cu iaurt si fructe de padure
  2. budinca de gris cu zmeura
  3. prajitura din albusuri cu mure
  4. muffins cu piersici

Daca vrei sa personalizezi reteta de pandispan cu fructe de vara poti adauga diverse arome (lamaie, portocala, menta), dar si alte optiuni de topping (fistic, nuca).

Daca vrei sa il transformi intr-o prajitura sofisticata poti adauga un mot de frisca sau crema de mascarpone cu frisca, cand il servesti, pe fiecare cub de prajitura.

Acest pandispan cu fructe de vara este un desert versatil.

Daca vrei poti sa il transformi chiar si blat de tort, ce merge de minune umplut cu crema diplomat.

Poti pune orice fructe vrei si il servesti in varianta clasica sau cu toppinguri.

Plin de gustul proaspat si vibrant al fructelor de vara, acest pandispan usor si pufos este rasfatul perfect pentru orice ocazie.

Gustul dulce acrisor al acestuia o sa satisfaca toate poftele de dulce.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas.

 

 

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/14 Ingrediente

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • In primul rand am dat drumul la cuptor, pe programul de ventilatie 180°C. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un varf cutit de sare la viteza mare pana s-au umflat si au devenit o spuma alba, tare. Am adaugat zaharul treptat si am continuat sa mixez pana in momentul in care spuma a fost tare, ca pentru bezea.
  • Am mixat galbenusurile cu uleiul turnat usor, in fir subtire, apoi cu laptele. Am adaugat si pasta de vanilie. Le-am pus peste albusuri si am amestecat usor, de jos in sus, cu o spatula.
  • Am adaugat faina si praful de copt si am amestecat usor pana s-a omogenizat compozitia.
  • Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Tava are dimensiunile de 22*22 cm. Fructele mari le-am taiat in cuburi sau felii de marime potrivita. Fiecare bucata de fruct a fost trecuta prin faina cu partea care va intra iun contact cu aluatul. Le-am aranjat cat mai aproape unele de altele.
  • Am copt prajitura pana a trecut testul cu scobitoarea (30-35 min). Timpul de coacere poate fi diferit, in functie de tipul cuptorului din dotare. Cand a fost gata am scos pandispanul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca complet. Doar atunci poate fi taiat un cuburi si pudrat cu zahar.

Notă

Acest pandispan cu fructe de vara este versatil, delicios si usor de facut. Daca iti ramane il poti pastra la temperatura camerei intr-o cutie care se inchide etans sau intr-o punga. Ramane proaspat pana la 4-5 zile.

Il poti congela pentru maxim 6 luni. Dezghetarea se face la temperatura camerei.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *