Dulceata de zmeura cu pepene verde si menta
Dulceata de zmeura cu pepene verde si menta
Dulceata de zmeura cu pepene verde si menta ofera o explozie de arome de vara cu note racoritoare.
Este o reteta simpla, usor de pregatit, cu rezultate perfecte chiar si pentru un incepator in ale gatitului.
Daca doriti sa exerimentati gusturi si combinatii noi, reteta aceasta este ceea ce cautati.
Puteti sa folositi dulceata de zmeura cu pepene verde si menta pentru a o intinde pe paine cu unt la micul dejun, dar si pentru produse de patiserie.
Are o culoare frumoasa, gust delicios si aroma deosebita.
Cu zaharul gelifiant 1:1 Margaritardulceata de zmeura cu pepene verde si menta va iesi perfect.
Este garantia dulceturilor bine legate. Se foloseste la o parte de fructe una de zahar.
Timpul foarte scurt de fierbere asigura pastrarea vitaminelor si gustului bun al fructelor.
De curand am publicat o reteta de dulceata cu zahar gelifiant 1:1 Margaritar si doua retete de gem cu zahar gelifiant 2:1 Margaritar.
Le las aici ca sa le faci si tu:
- Dulceata de caise cu rozmarin
- Gem de capsuni cu vanilie
- Gem de cirese cu rom
Daca vrei poti sa folosesti dulceata de zmeura cu pepene verde si menta la micul dejun atat pentru a unge painea cu unt, dar si pentru a o amesteca cu iaurt si ovaz.
O voi folosi si pe post de topping pentru un cheesecake sau tarta cu crema de branza.
La iarna pot inlocui fructele din reteta de budinca de gris cu zmeura cu aceasta dulceata, dar si pentru a umple clatite cu crema de ricotta si zmeura la cuptor.
Pana atunci o sa o folosesc langa pancakes, clatite sau gris cu lapte.
Reteta de dulceata de zmeura cu pepene verde si menta este rezultatul delicios al unei combinatii rafinate de fructe dulci si acrisoare, cu aroma racoritoare a mentei.
Iti las cateva sfaturi pentru a te bucura de cea mai buna dulceata:
- Folosesti zmeura coapta, dar ferma, fara urme de mucegai.
- Ai grija sa indepartezi samburii de la pepenele rosu.
- Lasi dulceata sa se raceasca minim 6 ore.
- Poti sa faci testul de gelifiere punand o lingura de sirop pe farfurie. Dupa 3 minute trebuie sa curga mai greu.
- Dulceata va fi pastrata doar in borcane curate, sterilizate in prealabil.
Pentru inceput iti las reteta de dulceata de zmeura cu pepene verde si menta in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am taiat o felie de pepene si am indepartat coaja. Pepenele l-am taiat in cuburi medii si am scos samburii.
- Le-am pus intr-o oala incapatoare. Am adaugat zmeura, apoi zaharul gelifiant Margaritar 1:1. Cu acesta dulceata se va lega foarte bine. Se foloseste la o parte de fructe una de zahar.
- Am amestecat usor si am lasat fructele 15 minute sa lase sirop. Dupa acest interval am stors sucul de la o jumatate de lamaie.
- Am pus cratita pe foc si am adaugat menta. Cand a inceput sa fiarba a facut spuma, asa ca am indepartat-o.
- Am lasat sa fiarba 5 minute din momentul in care a dat in clocot. Am oprit focul si am facut proba de gelifiere. Dupa 3 minute siropul curgea greu, asa ca am acoperit oala cu un prosop umed. Am lasat-o sa se raceasca complet, dar poate astepta chiar si 8 ore.
- Dulceata se pastreaza foarte bine in loc racoros si intunecat.
Notă
Dulceata de zmeura cu pepene rosu si menta este o dulceata rafinata, delicioasa si aromata. Simplitatea retetei te va convinge sa o pregatesti si tu fara mult efort si fara grija ca nu iti va iesi.
Daca vrei sa pastrezi aroma verii intr-un borcan, trebuie sa faci aceasta reteta.