Prajitura cu piersici si iaurt

25 iulie 2024Diva in Bucatarie

prajitura cu piersici si iaurt

prajitura cu piersici si iaurt A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 50 Min Timp total: 1 Ore

Prajitura cu piersici si iaurt

Prajitura cu piersici si iaurt este un desert simplu, usor de preparat, perfect pentru a fi savurat alaturi de familie si prieteni.

Este racoritoare si delicioasa, aducand un plus de prospetime.

Iti las trei motive pntru care vei iubi reteta de prajitura cu piersici si iaurt:

  1. Este racoritoare si aromata.Piersicile aduc gust proaspat si dulce, iar iaurtul contribuie la textura umeda si usor pufoasa
  2. Usor de preparat. Reteta nu are etape complicate, fiind potrivita si pentru incepatori in ale gatitului.
  3. Versatilitate. Piersicile pot fi inlocuite si cu alte fructe (zmeura, caise, prune, pere, mere).

Retele de prajituri cu iaurt au aparut in Franta, dupa al doilea Razboi Mondial.

Prajitura cu piersici si iaurt reteta diva in bucatarie B

Despre ingrediente:

  1. Faina. Recomand faina alba superioara 000 Baneasa , ideala pentru deserturi. Daca vrei sa schimbi textura poti scoate 50 g de faina si adaugi migdale fara coaja macinate fin.
  2. Iaurt. Nu ai nevoie de iaurt grecesc. Cel simplu, natural este perfect. Daca folosesti grecesc mai adaugi 2 linguri de lapte. Poti sa folosesti si unt topit.
  3. Piersici. Poti folosi orice fructe sunt in sezon sau ai in casa.
  4. Oua. Ai grija sa alegi oua proaspete, de marime medie.
  5. Sare. Nu omite acest ingredient caci ajuta la intensificarea aromelor.
  6. Ulei. Cel de floarea soarelui este cel mai potrivit, caci are gust neutru.
  7. Zahar. Recomand zaharul tos fin, dar daca ai probleme legate de glicemie poti sa folosesti un indulcitor.
  8. Coaja de lamaie. Folosesti doar lamai bio, cu coaja netratata. Daca ai portocale bio poti sa pui coaja de portocale bio. In supermarket gasesti pudra de coaja de lamaie sau portocale.
  9. Pasta de vanilie sau esenta de vanilie. Pentru un aroma si gust bun nu ar trebui sa lipseasca din aceasta prajitura.

Prajitura cu piersici si iaurt reteta diva in bucatarie C

Daca iti place prajitura cu piersici si iaurt iti las ca inspiratie si alte retete.

Retete cu piersici:

  1. Muffins cu piersici
  2. Prajitura cu piersici
  3. Prajitura rasturnata cu piersici si afine
  4. Tarta cu piersici si fistic

Prajitura cu piersici si iaurt este perfecta ca desert, dar o poti savura si la micul dejun sau langa ceasca de cafea.

Pe cat de simpla si usor de facut este, pe atat de delicioasa o vei gasi.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de prajitura cu piersici si iaurt, atat in format video, cat si explicatii scrise, pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/11 Ingrediente
  • optional

Instrucțiuni

0/7 Instrucțiuni
  • Pentru ca totul sa mearga rapid mi-am pregatit ingredientele la indemana si am cernut faina. Am folosit, ca de obicei, faina alba superioara 000 de la Baneasa. O folosesc de peste 10 ani si deserturile mele ies perfect. Am preincalzit cuptorul la 180°C.
  • Intr-un bol foarte mare am pus albusurile. Am pus sare peste acestea si am mixat pana au devenit o spuma alba, apoi am incorporat zaharul in cateva transe. Am mixat pana am obtinut o spuma tare si zaharul s-a dizolvat.
  • Peste galbenusuri am turnat uleiul in fir subtire, mixand continuu. Am incorporat iaurtul. Pentru aroma am adaugat pasta de vanilie si pudra de coaja de lamaie. Poti folosi si coaja rasa de lamaie bio. Am pus compozitia de galbenusuri peste albusuri si am amestecat foarte putin.
  • La final am incorporat praful de copt si faina. Am amestecat pana usor cu o spatula pana s-a omogenizat compozitia, avand grija sa ramana aerata.
  • Am turnal aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Piersicile bine spalate au fost feliate cu grosime de aproximativ1 cm. Am desprins feliile de sambure, apoi le-am dat prin faina cu partea care intra in contact cu aluatul. Le-am aranajat pe aluat cat mai apropiate unele de altele.
  • Am copt prajitura 50 de minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat-o sa sa raceasca complet pe un gratar, apoi am pudrat-o cu zahar si am taiat-o in cuburi mari.
  • Prajitura cu piersici si iaurt este racoritoare si delicioasa. Cu siguranta te va cuceri, caci se face usor iar rezultatul final este savuros.

Notă

Pe cat de simpla si usor de facut este, pe atat de delicioasa o vei gasi. Este la fel de gustoasa si a doua zi. Mi se pare chiar ca aromele si gustul sunt mai intense cu trecerea timpului.

Se poate pastra pana la 5 zile intr-o cutie inchisa etans.

La nevoie poate fi congelata pana la maxim 3 luni. O vei dezgheta peste noapte si o lasi la temperatura camerei.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *