RETETE RECENTE

PRAJITURA CU PIERSICI

July 17, 2015 | CATEGORIA

prajitura-pandispan-piersici

Azi va arat una din cele mai simple, mai pufoase si mai aromate prajituri cu piersici. In zilele caniulare se spune ca este bine sa bem un ceai caldut, asa ca  voi avea langa prajitura preferata cu piersici si ceaiul preferat de la Just-T Romania. Voi l-ati incercat?

INGREDIENTE:

6 oua – separam albusurile de galbenusuri

250 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

1 lingurita extract de vanilie

1/2 lingurita esenta rom

4 linguri ulei

1 lingura apa rece

200 g faina + 2 linguri faina pentru fructe

30 g amidon

1 plic praf de copt

600-700 g piersici

 

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zahar pana obtinem o spuma tare ca pentru bezele. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, apa, esenta rom si extract de vanilie.

prajitura-cu-piersici-1prajitura-cu-piersici-2

Punem galbenusurile peste albusuri, micam la viteza minima, apoi adaugam faina amestecata cu amidon si praf de copt, continuand sa mixam maxim 1 minut la viteza minima. Omogenizam compozitia cu ajutorul unei spatula (linguri) si o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Taiem felii de piersici, le dam pe o parte prin faina, apoi le aranjam peste aluat.

prajitura-cu-piersici-4-fainaprajitura-cu-piersici-3

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cand se raceste o taiem cuburi si o pudram cu zahar sau o lasam simpla.

prajitura-piersici-in-tava

Delicioasa, pufoasa, aromata!

Yammy!

 

Comentarii

  • diamar bucatariagalbena

    Arata supeeeeeer

  • Mihaela Apostol Webb

    A iesit foarte buna, multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *