Prajitura cu piersici
Prajitura cu piersici
Prajitura cu piersici, prajitura simpla de vara, pufoasa si gustoasa
Azi va arat una din cele mai simple, mai pufoase si mai aromate prajituri cu piersici.
In zilele caniulare se spune ca este bine sa bem un ceai caldut.
Voi avea langa prajitura preferata cu piersici si ceaiul preferat.
Ingrediente:
6 oua – separam albusurile de galbenusuri
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita esenta rom
4 linguri ulei
1 lingura apa rece
200 g faina + 2 linguri faina pentru fructe
30 g amidon
1 plic praf de copt
600-700 g piersici
Mod de preparare prajitura cu piersici:
Mixam albusurile cu zahar pana obtinem o spuma tare ca pentru bezele. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, apa, esenta rom si extract de vanilie.
Punem galbenusurile peste albusuri, micam la viteza minima, apoi adaugam faina amestecata cu amidon si praf de copt, continuand sa mixam maxim 1 minut la viteza minima. Omogenizam compozitia cu ajutorul unei spatula (linguri) si o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Taiem felii de piersici, le dam pe o parte prin faina, apoi le aranjam peste aluat.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Cand se raceste o taiem cuburi si o pudram cu zahar sau o lasam simpla.
Delicioasa, pufoasa, aromata!
Yammy!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Arata supeeeeeer
A iesit foarte buna, multumesc!