fbpx

RETETE RECENTE

ZRAZY – RULOURI POLONEZE DE VITEL

July 16, 2015 | CATEGORIA

zrazy-rulouri-poloneze-de-vitel

Zrazy, rulouri de vitel umplute cu ciuperci, fac parte din bucataria traditionala a Poloniei. Sunt poate cele mai deliciose rulouri de carne, avand umplutura (in functie de gusturi) din legume, ciuperci sau muraturi si slanina.  Garnitura poate fi din galuste de cartofi, hrisca sau orz, dar clasicul piure de cartofi este adeseori o companie placuta pentru acestea. Nu am mancat din copilarie aceasta mancare, doar bunica o pregatea. Cred ca bunica ar fi mandra de ce am reusit sa fac. 🙂 Am cautat foarte mult reteta, abia de curand am reusit sa gasesc ceva care sa aduca cu ceea ce imi aduc eu aminte.

Pentru realizarea aceste retete ii multumesc Oanei de la Savori urbane, ce a avut ideea priectului The food Connection, o calatorie culinara in jurul lumii. Luna aceasta chiar ea este gazda, retetele poloneze vor fi vedete, asa ca aici veti putea vedea in data de 15 august tot ce au pregatit toti cei 24 de bloggeri implicati .

Rulourile acestea, din carne de vitel sunt foarte fragede si gustoase. Daca vreti sa impresionati pe cineva cu o mancare buna, puteti pregati aceste rulouri din carne de vitel, umplute cu ciuperci. Puteti pune si alte legume, daca le sotati putin in prealabil.

Eu am preferat ciupercile. Iubeam acest fel de mancare in copilarie. Iubeam tot ce imi pregatea bunica. Retete influentate de bunica mea poloneza am mai pregatit pe blog: ciorba de perisoare cu smantana, babka – cozonac polonez pentru paste, oua umplute cu ciuperci, oua umplute cu somon, minciunele poloneze, clatite umplute cu ciuperci si sos béchamel.

INGREDIENTE:

8 bucati (de marime medie) carne vitel – taiate subtire

4 lingurite varfuite mustar

piper proaspat mainat

sare

150 g ciuperci din conserva toate marunt (le stoarcem in mana inainte de folosire)

4 linguri cascaval ras (prin razatoarea mare)

3 cepe mari

100 g faina

500 ml supa concentrata vita/pui

4 linguri ulei

2 linguri suc rosii

1 frunza dafin

boabe piper

 

PREPARARE:

Bucatile de carne batute pe ambele parti le asezonam cu piper si putina sare, apoi le ungem in strat subtire cu mustar. Punem ciuperci tocate marunt in mijloc, foarte putin cascaval (cu rolul de a lipi umplutura) si rulam carnea, apoi o fixam cu scobitori sau sfoara alimentara.

zrazy-rulouri-poloneze-de-vitel-1zrazy-rulouri-poloneze-de-vitel-2

Tavalim carnea prin faina, o prindem in scobitori (sau sfoara alimentara) apoi o prajim in ulei incins uniform, la foc mic.

zrazy-rulouri-poloneze-de-vitel-3zrazy-rulouri-poloneze-de-vitel-4

Scoatem carnea rumenita din tigaie si prajim in acelasi ulei ceapa taita in felii foarte subtiri. Cand aceasta s-a inmuiat punem iar carnea si supa si lasam la foc foarte mic, cu capac,  timp de 2.5-3 ore, verificand din cand in cand daca nu s-au lipit de fundul tigaii. Daca este nevoie completam cu foarte putina apa.

zrazy-rulouri-poloneze-de-vitel-5zrazy-rulouri-poloneze-de-vitel-6

Mancam rulourile de vitel calde, cu sosul in care au fiert.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *