Prajitura rasturnata cu piersici si afine
Prajitura rasturnata cu piersici
Prajitura rasturnata cu piersici si afine, deliciul asortat la culorile verii.
Prajitura rasturnata cu piersici si afine este o prajitura simpla cu fructe de sezon.
Am pus fructele pe fundul vasului incercand sa dau o forma frumoasa de floare. M-am ajutat de un inel de metal, dar puteti improviza si dintr-o hartie sau un carton.
Piersicile si afinile s-au caramelizat dar au ramas frumoase.
Imi plac prajiturile rasturnate cu fructe, asa ca veti gasi pe blog si un „tort de mere”, prajitura rasturnata cu prune, ananas, banane si caramel, visine sau rubarba.
Prajitura aceasta a iesit atat de frumoasa incat va sugerez sa o puneti si voi la o masa festiva.
Va las un desert perfect pentru orice aniversare, iar azi la 5 ani de la prima postare a unei retete vreau sa va multumesc pentru ca mi-ati fost alaturi, pentru sprijin si mai ales pentru feed-back-ul primit.
Mi-ati facut multe zile frumoase cu pozele trimise chiar daca eu nu cerusem acest lucru, m-ati facut sa ma simt mandra de ceea ce au reusit sa pregatesaca chiar si doamnele care nu intrasera prea des prin bucatarie si mai ales multumesc tuturor celor care m-au facut sa simt aprope de sufletele lor. 🙂
Multumesc din suflet si celor care au incredere in sfaturile mele, celor care mi-au devenit prieteni, multumesc tuturor!
Sper ca veti reveni mereu aici pentru retetele simple si rapide pe care incerc sa vi le propun. Printre ele isi vor face loc si retete mai complicate, dar va garantez ca le putea pregati si pe acelea.
La aceasta prajitura rasturnata de piersici cu afine am folosit un blat cu unt delicios.
Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura rasturnata cu piersici si afine:
Ingrediente:
450-500 g piersici
50 g affine
20 g unt
2 linguri zahar
Pentru blat:
150 g unt
300 g zahar
1 lingurita extract de vanilie
5 oua
150 g iaurt
250 g faina
1 plic praf de copt
Mod de preparare prajitura rasturnata cu piersici si afine:
Folosim o forma cu peretii detasabili si tapetam fundul acesteia cu hartie de copt. Topim 20 g unt la microunde si turnam in forma.
Presaram zaharul, apoi aranjam feliile de piersici precum petalele unei flori, iar la mijloc punem afinele.
Le dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15-20 minute, pana scade putin lichidul lasat de fructe (nu trebuie sa scada complet).
In acest timp pregatim aluatul: mixam untul cu zaharul, apoi adaugam extractul de vanilie si ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte.
Adaugam iaurtul si amestecam bine.
La final adaugam faina amestecata cu praf de copt. Turnam aluatul peste fructe (scoatem cercul ajutator) si coacem prajitura primele 15 minute la 200°C, apoi 45 minute la 180°C.
O scoatem din cuptor cand este gata, desprindem usor marginile tavii (eventual verificam inainte daca se dezlipeste usor – putem sa folosim un cutit daca este cazul) si rasturnam prajitura folosind o farfurie peste tava prajiturii.
In momentul in care a cazut s-au desprins putin piersicile, dar a ramas destul de prezentabila. 🙂
Va doresc spor la pregatit prajitura rasturnata cu piersici si afine!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Iata si prajitura pregatita de Oana Ciocotoiu:
2. Prajitura pregatita de Cristea Angela:
Multumesc, Hanciarec Elvira pentru poza!
La multi ani, blog frumos! Multi ani plini de delicii si poze frumoase si in viitor!