fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU PIERSICI SI FISTIC

July 31, 2013 | CATEGORIA

tarta-cu-piersici-si-fistic-01

tarta-cu-piersici-si-fistic-5

Vara petrecerile se tin lant, asa ca Angelli a pregatit 3 sortimente potrivite anotimpului si a dat startul la o mega petrecere. Nu era cazul sa ratez distractia asa ca am pregatit un desert rapid, ultra mega delicios pentru ca nu exista party fara ceva dulce, nu-i asa?

INGREDIENTE:
(pentru o forma de 11*35 cm)

1 foaie aluat foietaj
50 g mascarpone
100 g crema de branza (ricotta)
40 g zahar pudra
1 galbenus
75 g martipan
200 g piersici (cantarite fara sambure)
20 g fistic

PREPARARE:

Intindem foaia de aluat si o decupam dupa forma tavii. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi il intepam usor cu o furculita.

tarta-cu-piersici-si-fistic-1

Mixam mascarpone, ricotta, zaharul pudra si galbenusul de ou.

tarta-cu-piersici-si-fistic-2

Adaugam martipanul dat prin razatoare.

tarta-cu-piersici-si-fistic-3

Turnam compozitia in tarta, nivelam apoi punem felii de piersici si fistic taiat grosolan.

tarta-cu-piersici-si-fistic-4

Nu ne mai ramane decat sa o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 45-60 minute (in functie de cuptor), avand grija sa o acoperim cu o folie de staniol dupa 30 de minute daca incepe sa se rumeneasca. Chiar daca compozitia pare moale cand o scoatem din cuptor, ea se mai intareste in timp.

O vom lasa sa se raceasca pe un gratar apoi o putem portiona.

tarta-cu-piersici-si-fistic

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *