Vara petrecerile se tin lant, asa ca Angelli a pregatit 3 sortimente potrivite anotimpului si a dat startul la o mega petrecere. Nu era cazul sa ratez distractia asa ca am pregatit un desert rapid, ultra mega delicios pentru ca nu exista party fara ceva dulce, nu-i asa?
INGREDIENTE:
(pentru o forma de 11*35 cm)
1 foaie aluat foietaj
50 g mascarpone
100 g crema de branza (ricotta)
40 g zahar pudra
1 galbenus
75 g martipan
200 g piersici (cantarite fara sambure)
20 g fistic
PREPARARE:
Intindem foaia de aluat si o decupam dupa forma tavii. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi il intepam usor cu o furculita.
Mixam mascarpone, ricotta, zaharul pudra si galbenusul de ou.
Adaugam martipanul dat prin razatoare.
Turnam compozitia in tarta, nivelam apoi punem felii de piersici si fistic taiat grosolan.
Nu ne mai ramane decat sa o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 45-60 minute (in functie de cuptor), avand grija sa o acoperim cu o folie de staniol dupa 30 de minute daca incepe sa se rumeneasca. Chiar daca compozitia pare moale cand o scoatem din cuptor, ea se mai intareste in timp.
O vom lasa sa se raceasca pe un gratar apoi o putem portiona.
Pofta buna!
Ce bine arata! As dori si eu o bucatica 😀
🙂
Ce bine arata!
Multumesc, Timea!
Ce combinație delicioasă! Piersici, fistic și un pahar de Angelli…
Multumesc, Alina!
Un dulce rapid si delicios!!
Pupici
😉
wow dar ce faina e! Si imi plata tava aia dreptunghiulara la nebunie.
Multumesc, Alice!